HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/
Vijesti | Turizam | Oglasnik | Hrvati izvan domovine | Marketing | O nama
vijesti-regijahrvatski šah

Hrvatski šah, set23.lipnja 2022.
LET NA RELACIJI ZAGREB-SARAJEVO-ZAGREB
Na Croatia Airlinesovom zrakoplovu u Sarajevu otkrivena rupa, prema prvim nalazima ne radi se propucavanju

 

Croatia Airlinesov zrakoplov oštećen

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avion Croatia Airlinesa koji je u srijedu navečer iz Zagreba sletio na pistu Međunarodnog aerodroma u Sarajevu ima oštećenja za koja se pretpostavlja da su nastala iz vatrenog oružja.

Pilot koji je upravljao avionom Croatia Airlinesa iz Zagreba prema Sarajevu po dolasku na sarajevsku pistu prijavio je oštećenja na trupu aviona. Kako se nazire na fotografijama, kod slova "C", u unutarnjem dijelu, vidljiva je rupa.

Zbog sumnje da je oštećenje nastalo streljivom ispaljenim iz vatrenog oružja o cijelom slučaju je obaviješteno Tužiteljstvo BiH, a na pisti sarajevskog aerodroma u tijeku je očevid.

"Nakon zaprimljene informacije, da je redovnom kontrolom avionom na aerodromu Sarajevo, koji je stigao letom iz Zagreba, na trupu letjelice uočeno oštećenje za koje postoji mogućnost da je naneseno zrnom iz vatrenog oružja, dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH zatražio je provođenje očevida, uz prisustvo
dužnosnika Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH", naveli su u priopćenju iz Tužiteljstva BiH.

Dežurni tužitelj također će biti na terenu na mjestu očevida.

Izvršenim analizama utvrđeno je da nema tragova barutnih čestica na avionu Croatia Airlinesa, niti drugih tragova koji bi ukazivali na dejstvo projektila iz vatrenog oružja, potvrđeno je iz Tužilaštvo BiH.
Prema stavu stručnih osoba oštećenje je prouzročeno mehaničkim udarcem, piše klix.ba.


Ministar Butković

 Imamo informaciju. Ne znam je li zrakoplov propucan, ne znamo što se dogodilo. Činjenica je da je na zrakoplovu pronađena rupa 2 puta 2 centimetra i da je to uočio mehaničar u redovitom pregledu zrakoplova. Time se sada bavi Tužiteljstvo u Bosni i Hercegovini. Ne mogu vam ništa više reći, istraga traje – rekao je Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture Hrvatske za RTL.


Oglasili se iz Croatia Airlinesa

"Nakon slijetanja zrakoplova Croatia Airlinesa Dash 8-Q400 koji je na redovnoj liniji Zagreb - Sarajevo jučer navečer poletio iz Zagreba te sletio u Sarajevo u 22:50, na trupu zrakoplova uočena su oštećenja te se, sukladno uobičajenim procedurama nacionalnog avioprijevoznika, odmah pristupilo potrebnim koracima.

Trenutačno je u tijeku policijski uviđaj koji ima za cilj utvrditi potrebne detalje vezane uz uzrok oštećenja, a o čemu ćemo, po njegovom završetku promptno obavijestiti javnost.

Sigurnost putnika i posade ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, dok se nacionalni avioprijevoznik i u ovoj situaciji vodio najvišim standardima sigurnosti", priopćili su iz Croatia Airlines.

Ističu da se oštećeni zrakoplov trenutačno nalazi u Zračnoj luci Sarajevo, a svi putnici sa sinoćnjeg leta bit će preusmjereni drugim avionom na sljedeći let na liniji Sarajevo - Zagreb. (dnevnik.hr)

 

HIC.hr
foto:klix.ba

 


 

 
Vijesti | Turizam | Oglasnik | Hrvati izvan domovine | Marketing | O nama