HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/
Vijesti | Turizam | Oglasnik | Hrvati izvan domovine | Marketing | O nama
HRVATSKI ŠAH

komplet hrvatski šah


zastave-stalci-koplja

zastava na stalku

26.travnja 2022.
DRUŠTVENE MREŽE
Elon Musk novi je vlasnik twittera

Elon Musk

Elon Musk
 novi je vlasnik Twittera. Kupio ga je u ponedjeljak za 44 milijarde dolara, objavili su iz te tvrtke.

Prema uvjetima ugovora, dioničari će dobiti 54,20 dolara u gotovini za svaku dionicu Twittera koju posjeduju, što odgovara Muskovoj izvornoj ponudi i označava 38% premije u odnosu na dionice prije nego što je Musk otkrio svoj udio u tvrtki, piše CNN.

Musk je Twitter dobio s 217 milijuna korisnika i utjecajnu ulogu u oblikovanju političke i medijske agende s obje strane Atlantika.

Nakon ugovorenog posla, oglasio se i sam Musk na Twitteru. "Želim učiniti Twitter boljim nego ikad, poboljšati ga novim značajkama, s algoritmima otvorenog koda, povećati povjerenje, pobijediti spam botove i provjeriti autentičnosti svih ljudi. Twitter ima ogroman potencijal - radujem se", objavio je Musk.
"Nadam se da će i moji najgori kritičari ostati na Twitteru, jer to znači sloboda govora", objavio je ranije u ponedjeljak Musk na svom Twitter profilu.

"Uložio sam u Twitter jer vjerujem u njegov potencijal da bude platforma za slobodu govora diljem svijeta i vjerujem da je sloboda govora društveni imperativ funkcionalne demokracije", rekao je Musk u pismu ponude  Twitteru. (dnevnik.hr/zimo)


Borci za ljudska prava zabrinuti zbog govora mržnje nakon što je Musk kupio Twitter


Borci za ljudska prava izrazili su zabrinutost zbog govora mržnje na Twitteru i zbog moći koju će preuzimanje ove društvene mreže donijeti milijarderu Elonu Musku, nakon što ju je "apsolutist slobode govora", kako sam sebe opisuje, u ponedjeljak kupio za 44 milijarde američkih dolara.

Musk je javno kritizirao Twitter zbog kontrole sadržaja koji se objavljuju na platformi. Izjavio je i da bi Twitter trebao postati istinski forum za slobodu govora.

U službenom priopćenju nakon što je u ponedjeljak postao vlasnik Twittera , Musk je slobodu govora opisao kao "temelj funkcionalne demokracije".

Borci za ljudska prava smatraju da Twitter nije bilo kakva kompanija.

Bez obzira na to tko je vlasnik, kompanija ima obvezu poštovati prava ljudi širom svijeta koji su korisnici platforme. Promjena prakse, značajki i algoritama, velike i male, mogu imati nesrazmjeran, a ponekad i razarajući učinak, a mogu prouzročiti i nasilje, izjavila je za Reuters istraživačica digitalnih prava i odvjetnica pri "Humans Right Watchu" (HRW) Deborah Brown.

Sloboda izražavanja nije apsolutna te Twitter zbog toga mora uložiti napore da svoje najranjivije korisnike zaštiti na platformi, dodala je Brown.

Izvršni direktor American Civil Liberties Uniona (ACLU) Anthony Romero smatra da postoji realna opasnost kad se takva velika moć nađe u rukama jednog čovjeka, iako je Elon Musk jedan od najznačajnijih pokrovitelja ove organizacije.

Zadnje što nam treba je da Twitter svojevoljno zažmiri na jedno oko kad je u pitanju nasilan način izražavanja i zlostavljanje korisnika, posebno oni kojima se to najčešće događa, uključujući žene, spolno neopredijeljene osobe i druge, izjavio je Michael Kleinman, direktor za tehnologiju i ljudska prava pri Amesty Internationalu.

Twitter je poznat kao društvena mreža koja je zbog širenja govora mržnje ukinula korisnički profil Donaldu Trumpu, dok je još obnašao dužnost američkog predsjednika. Nakon što je službeno potvrđeno da je Musk novi vlasnik ove platforme, Trump je izjavio da ga ne zanima povratak na ovu društvenu mrežu, čak i da mu Musk ukine suspenziju.  (HINA)

HIC.hr
foto:


Vijesti | Turizam | Oglasnik | Hrvati izvan domovine | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre