HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/
Vijesti | Turizam | Oglasnik | Hrvati izvan domovine | Marketing | O nama


HRVATSKI ŠAH

komplet hrvatski šahzastave-stalci-koplja

zastava na stalku

14.travnja 2022.
BROBA PRIOTIV KRIJUMČARA DROGE
U USKOK-ovoj akciji uhičeno 10 osoba osumnjičenih za šverc kokaina; U Srbiji uhićeni članovi više kriminalnih grupa


auto HR policijeMinistarstvo unutarnjih poslova potvrdilo je u četvrtak kako je u suradnji s Uskokom i Pnuskokom okončalo kriminalističko istraživanje međunarodnog karaktera i uhitilo 10 osoba za koje mediji pišu da su prokrijumčarili najmanje tonu i pol kokaina iz Južne Amerike.

MUP je, ne navodeći detalje, izvijestio da je kriminalističko istraživanje usmjereno na kriminalne skupine iz domene organiziranog kriminaliteta čije se članove sumnjiči za počinjenje najtežih kaznenih djela.

Policija je priopćila kako je u srijedu uhitila 10 osoba te da su se dokazne radnje provodile na području više policijskih uprava i da je u akciji sudjelovalo stotinjak policajaca kriminalističke i interventne policije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija je osumnjičenike predala pritvorskom nadzorniku, dok je protiv njih podnijela kaznenu prijavu Uskoku.

Mediji pišu da su među uhićenima Petar Ćosić koji je 2011. uhićen u akciji Dogma zbog krijumčarenja 339 kilograma kokaina i osuđen na četiri godine zatvora te Oliver Čokara koji je prošle godine osuđen na šest i pol godina zatvora zbog krijumčarenja 800 kilograma kokaina koji je nađen među bananama u Luci Ploče. (HRT.hr)

U velikoj međunarodnoj akciji u Srbiji uhićeno 5 osobaU međunarodnoj akciji koordiniranoj od strane EUROPOL-a i EUROJUST-a, u kojoj su sudjelovale policije Hrvatske i Srbije, uhićeni su članovi više oragniziranih kriminalnih grupa, priopćilo je Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije (MUP).

“U Srbiji, pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organiziranog kriminala, Sektora unutarnje kontrole, Policijske uprave za grad Beograd, SAJ-a u suradnji s Tužiteljstvom za organizirani kriminal i BIA, uhitili su pet članova organizirane kriminalne grupe koja je delovala na teritoriji Republike Srbije, Europe i Južne Amerike”, navodi MUP u priopćenju.

Osim uhićene muške osobe za koju se sumnja da je bio organizator navedene grupe, uhićen je i njegov odvjetnik te još tri osobe. Za ostalim članovima se intenzivno traga, dodaje se u priopćenju.

“Tereti ih se da su izvršili kaznena djela udruživanje radi vršenja kaznenih djela, teško ubojstvo, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opće opasnosti i zloupotreba službenog položaja”, priopćio je MUP.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz kaznenu prijavu, biti privedeni Tužiteljstvu za organizirani kriminal. (N1)HIC.hr
foto:


 
Vijesti | Turizam | Oglasnik | Hrvati izvan domovine | Marketing | O nama
Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletin: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre