HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/
Vijesti | Turizam | Oglasnik | Hrvati izvan domovine | Marketing | O namaHRVATSKI ŠAH

komplet hrvatski šah


zastave-stalci-koplja

https://made-in-croatia.com.hr/hr/proizvodi/zastave-stalci-koplja-amblemi-stalci-i-koplja-129


 

22.travnja 2022.
WRC CROATIA RALLY 2022.
Ceremonijalni start održan u Zagrebu

Croatia Rally

Ceremonijalnim startom ispred zagrebačke Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u četvrtak je i službeno započeo WRC Croatia Rally, utrka Svjetskog reli prvenstva i jedan od najvećih sportskih događaja ove godine u Hrvatskoj. Organizatori kažu da je na otvaranju bilo 10-ak tisuća gledatelja, a pogledajte kako je to izgledalo.

Od četvrtka do nedjelje na rasporedu je drugo izdanje WRC Croatia Rallyja, na kojem će najbolji svjetski reli vozači asfaltnim cestama u pet hrvatskih županija na 20 brzinskih ispita proći 292 kilometra, a ukupna trasa relija sa veznim sektorima iznosti 1642 km.

Ceremoniji otvorenja nazočio je premijer Andrej Plenković, koji je kratko popričao sa najboljim vozačima relija na svijetu.

"Čestitam organizatorima jer Hrvatska jednom ovako velikom i uglednom sportskom manifestacijom dobiva prigodu predstaviti se svijetu. Ovaj reli je svjetska atrakcija koja će u narednih nekoliko dana, utrkom kroz pet naših županija, donijeti puno koristi Hrvatskoj i hrvatskom turizmu. Vlada je sa zadovoljstvom pokrovitelj i sponzor ovog natjecanja, a to ćemo činiti i ubuduće", kazao je premijer Plenković, koji je posebno pozdravio dubrovačkog automobilističkog asa Niku Pulića, koji se nastupom na ovom reliju oprašta od aktivne karijere. 

Croatia Rally je zadržao svoje mjesto u kalendaru kao treće natjecanje FIA Svjetskog reli prvenstva i prvo na tradicionalnoj asfaltnoj podlozi. To znači da će nova generacija Rally1 automobila s hibridnim pogonom pokazati svoje mogućnosti na brzincima bez snijega i leda nakon siječanjskog Rallyja Monte Carlo i zimske bajke na Rallyja Švedska krajem veljače, gdje je Finac Kalle Rovanpera izborio svoju treću pobjedu u karijeri i preuzeo vodeću poziciju u trenutačnom redoslijedu Svjetskog prvenstva sa 14 bodova prednosti pred Belgijcem Thierryjem Neuvilleom, nakon dva od 13 predviđenih natjecanja. 

Na listi prijava je 66 posada, uključujući jedanaest Rally1 automobila koji će predvoditi karavanu, dok će na reliju nastupiti osam hrvatskih posada. Prošlogodišnji pobjednik i aktualni svjetski prvak Francuz Sebastien Ogier neće nastupiti ove godine u Hrvatskoj.

Prvog natjecateljskog dana u petak na programu je ukupno osam brzinskih ispita, po četiri koja će natjecatelji prolaziti po dvaput, jednom u jutarnjem te drugi put u poslijepodnevnom dijelu natjecanja. Vozači će prolaziti cestama po Samoborskom gorju, Žumberku i okolicom Karlovca, zapadno i jugozapadno od Zagreba. Mali Lipovec – Grdanjci je prvi brzinski ispit sa startom u 8.33 sati, dok se 20.77 km dugačak ispit Stojdraga – Gornja Vas sastoji od mnoštva zavoja.

Očekuje se da će Croatia Rally uživo pratiti preko 300.000 gledatelja.

Više informacija pratite na službenoj stranici WRC Croatia Rally


vecernji.hr /HIC.hr
foto: WRC Croatia RallyVijesti | Turizam | Oglasnik | Hrvati izvan domovine | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre