HIC grbovi-500-100
Vijesti | Turizam | Oglasnik | Hrvati izvan domovine | Marketing | O nama
zagreb-vijestizastave-stalci-koplja

zastava na stalku


 

 

20.lipnja 2022.
NEPOZNAT POŠILJATELJ
Nova dojave o podmetnutoj bombi u tri trgovačka centra na području Zagreba


policijsko autoZagrebačka policija u nedjelju navečer je utvrdila da je bila lažna dojava o mogućoj eksplozivnoj napravi u tri trgovačka centra - u Arena Centru i Avenue Mallu u Novom Zagrebu te trgovačkom centru u Škorpikovoj ulici.

Policija je oko 21 sat završila postupanje vezano za dojavu o mogućoj eksplozivnoj napravi u tri trgovačka centra u Zagrebu i u sva tri trgovačka centra nije potvrđena istinitost te dojave, rečeno je u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Iz PUZ-a su izvijestili i kako nastavljaju s kriminalističkim istraživanjem radi razjašnjavanja okolnosti događaja.Zagrebačka policija u nedjelju navečer, oko 18,10 sati, primila je dojavu o mogućoj eksplozivnoj napravi na tri lokacije trgovačkih centara: dva na području Novog Zagreba i jedan u Škorpikovoj ulici.

Ovo je već peta dojava o navodnoj bombi u zagrebačkim trgovačkim centrima, zaštitarske službe i policija evakuirale su zaposlenike i posjetitelje. Sve dojave pokazale su se lažnima.(HRT.hr)

Dojave o podmetnutoj bombi na području Zagreba primilo je više trgovačkih centara i javnih objekata13.lipnja 2022.: U nedjelju u jutarnjim satima Policijska uprava zagrebačka zaprimila je ukupno 11 dojava o mogućim postavljenim eksplozivnim napravama u više trgovačkih centara i drugim javnim objektima na području Grada Zagreba, objavila je policija.

Dojave su dobili za objekte u Preradovićevoj ulici, Škorpikovoj ulici, na Ljubljanskoj aveniji, na Jankomiru, u Ulici Vice Vukova, na Rudeškoj cesti, u Ulici Rudolfa Kolaka, na Slavonskoj aveniji, na Cvjetnom trgu kao i na području Zaprešića u Zaprešićkoj ulici te na području Dugog sela u Ulici Alfreda Nobela.

"Policijska uprava zagrebačka je odmah po zaprimljenim dojavama stupila u kontakt s odgovornim osobama navedenih objekata te u koordinaciji sa službenicima Ravnateljstva policije započela kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih relevantnih okolnosti vezano uz zaprimljene dojave.

Poduzete su mjere i radnje i nije potvrđena istinitost zaprimljenih dojava, dakle radilo se o lažnim dojavama", objavili su iz policije.

Kažu kako policija svaku takvu dojavu uzima krajnje ozbiljno i s oprezom te se žurno obavljaju provjere na terenu, a tako je bilo i u nedjelju.

"I nadalje ćemo biti u kontaktu sa službama zaduženim za sigurnost navedenih objekata, kako bismo skrenuli pažnju na samozaštitno ponašanje i oprez te pravovremeno dojavljivanje bilo kakvih sumnjivih predmeta ili osoba.

Također, podsjećamo građane da, u slučaju zapažanja bilo kakvih sumnjivih predmeta ili osoba, o tome obavijeste policiji na 192 i zatraže intervenciju policijskih službenika koji će izaći na mjesto dojave i utvrditi činjenično stanje. Kriminalističko istraživanje se nastavlja", kažu u zagrebačkoj policiji te građane pozvaju na oprez ali i ne na paniku.


Prijetnje bombom sve stigle s ruske adrese

Dojave o podmetnutim eksplozivnim napravama koje su u nedjelju ujutro poslane na više adresa zagrebačkih trgovačkih centara poslane su s ruske domene.

Uznemiravajuća poruka stigla je pod nazivom SPAM MRŽNJA, a u njoj je pisalo: "Eksploziv u trgovačkom centru. Ja sam rođendanski ubojica. Rođen da ubije. Svi ćete osjetiti moju mržnju eksplozija. Svi ćete umrit", piše Jutarnji list.

Dodaje se i da je poruka pisana velikim tiskanim slovima bez točke i zareza, te da policija s obzirom na zadnju riječ nagađa da je pošiljatelj s juga Hrvatske. 
Kao autor prijeteće poruke naveden je "Stegosaurus".

dnevnik.hr/HIC.hr
foto: ReutersVijesti | Turizam | Oglasnik | Hrvati izvan domovine | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre