HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/


zastave-stalci-koplja

zastava na stalku

24.svibnja 2021.
NOVE OBAVIJEŠTAJNE INFORMACIJE IZ SAD-a
Sumnja na laboratorijsko podrijetlo COVID-a

Covid


The Wall Street Journal objavio je nove obavještajne informacije Sjedinjenih Država koje ukazuju kako sumnja da je COVID-19 pandemija krenula iz laboratorija u Wuhanu ima veću težinu nego se do sada mislilo. Naime, ti obavještajni podaci tek sada otkrivaju kako se troje zaposlenika wuhanskog laboratorija razboljelo u studenom 2019. godine te im je bila potrebna hospitalizacija. Radi se o do sada neobjavljenim detaljima.

Vijest o bolesti troje zaposlenika laboratorija u Wuhanu došla je do javnosti i u zadnjim danima Trumpove administracije, ali je sada drugačije intonirana te manje precizna. U prethodnim izvještajima zabilježena je bolest više zaposlenih u laboratoriju za istraživanje koronavirusa i drugih patogena pred kraj 2019. godine, uz tezu kako je ta bolest možda posljedica koronavirusa ili drugih sezonskih bolesti, kao što je obična gripa.

No, novi izvještaji precizniji su o vremenu bolesti zaposlenih u wuhanskom laboratoriju, kao i broju ljudi koji se razbolio, dok činjenica kako im je bila potreba hospitalizacija govori o niskim šansama da je neki patogen osim SARS-CoV-2 mogao uzrokovati njihovu bolest.

hrvatski šah, komplet

COVID-19 pandemija krenula je iz Wuhana krajem 2019. godine. Kineske vlasti tvrde kako je prvi slučaj zabilježen 8. listopada. Iako je bilo logično zaključiti da je virus prešao na ljude sa šišmiša upravo u laboratoriju u Wuhanu, kineske vlasti to su negirale. Na službeni upit Wall Street Journala kineske vlasti sada su odgovorile kako Sjedinjene Države preuveličavaju teoriju o laboratoriju.

David Asher, bivši dužnosnik State Departmenta koji je vodio istragu o porijeklu virusa, prokomentirao je kako ne vjeruje da je u laboratorijskim uvjetima troje znanstvenika moglo biti zaraženo nekim drugim patogenom, kao što je virus obične gripe. Činjenica je da su radili s koronavirusima te su se razboljeli i završili u bolnici.

Glasnogovornica National Security Councila nije komentirala objavu Wall Street Journala, ali je rekla kako Bidenova administracija i dalje ima „ozbiljna pitanja o ranim danima pandemije, uključujući njezini porijeklo u Narodnoj republici Kini.“ Dodala je kako ne žele prejudicirati zaključke studije Svjetske zdravstvene organizacije o porijeklu virusa, ali traže da se detaljno ispitaju sve kredibilne teorije.

Sjedinjene Države, Norveška, Kanada i Britanija još su u ožujku izrazili zabrinutost zbog smjera kojim ide istraga Svjetske zdravstvene organizacije o porijeklu pandemije te su zatražili dodatne provjere podataka iz rane faze širenja bolesti. (jutarnji.hr)
Japanski nobelovac o podrijetlu Covida

japanski nobelovac o podrijetlu COVID-a
HIC.hr
foto:arhiv


Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre