HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/
Vijesti | Turizam | Oglasnik | Hrvati izvan domovine | Marketing | O nama
HRVATSKI ŠAH

komplet hrvatski šah


zastave-stalci-koplja

zastava na stalku

12.travnja 2022.
INVAZIJA U UKRAJINI
Sergej Lavrov otkrio cilj rata, spominjao i Kosovo


Sergej Lavrov

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


U intervju u za rusku državnu televiziju Sergej Lavrov govorio je o ciljevima specijalne vojne operacije, kako u Rusiji službeno zovu invaziju. Lavrov je za medij Rusija 24 rekao kako se stav Rusije promijenio te da više neće biti prekida vatre zbog pregovora. 

Intervju je Sergej Lavrov za državnu televiziju dao još jučer ujutro, ali danas se prenosi njegova izjava o ciljevima invazije.

"Našoj specijalnoj vojnoj operaciji cilj je stati na kraj nesputanim ekspanzijama prema potpunoj dominaciji SAD-a i drugih zapadnih država pod njima na međunarodnoj sceni", rekao je Lavrov, prenio je i TASS.

Napomenuo je da se takva dominacija gradi na groznom kršenju međunarodnog prava.

"Moguće je da se prizna neovisnost Kosova bez referenduma, ali nemoguće je prepoznati neovisnost Krima, proglašenu nakon referenduma koji su nadgledale stotine objektivnih stranih promatrača. SAD je umislio prijetnju svojoj nacionalnoj sigurnosti u tisuću kilometara dalekom Iraku. Kada nakon bombardiranja nisu pronašli prijetnju, nisu se ni ispričali", rekao je Lavrov.

"A kad neonacisti i ultraradikali rastu uz naše granice, kad se deseci bioloških laboratorija stvaraju pod nadzorom Pentagona i provode se neki eksperimenti za razvoj biološkog oružja, a otkriveni dokumenti ne ostavljaju prostora sumnji, onda nam nije dopušteno reagirati na ovu prijetnju, na našim granicama, ne preko oceana", dodao je.

Inače, danas je 48. dan rata, a prema izvješćima ukrajinskog Azova, Rusi su u Mariupolju jučer koristili neku vrstu kemijskog oružja. Ta informacija nije potvrđena.


Rusi planiraju terorističke napade na svojem području? "Bit će prikazani kao
osveta za Buču i izgovor za okrutnost prema civilima"

 

Ruske specijalne službe planiraju izvesti terorističke napade na području Rusije kako bi eskalirale antiukrajinsku histeriju. "Planiraju minirati i dići u zrak kuće, bolnice i škole u naseljima naseljenim ruskim stanovništvom te izvesti raketne i bombaške napade na Belgorod ili jedan od gradova na Krimu", rekao je general-bojnik Kirilo Budanov, načelnik Glavne obavještajne uprave Ministarstva obrane Ukrajine.

Prema njegovim riječima, neuspješna provedba plana mobilizacije u Rusiji prisiljava Putinov režim da pokrene "prljave scenarije" kako bi emocionalno uzburkao rusko društvo i dodatno ga konsolidirao
protiv Ukrajinaca, piše Ukrinform.net.

"Žele stvoriti emotivnu sliku 'zvjerstava ukrajinskih nacionalista'. Sasvim je moguće da će ovi teroristički napadi biti predstavljeni kao osveta Ukrajinaca za Buču i Kramatorsk i kao izgovor za okrutnost prema ukrajinskom civilnom stanovništvu", naglasio je Budanov.

"Aktivno se kopaju rovovi u regijama Belgorod i Kursk, a diže se panika zbog zamišljene ofenzive ukrajinskih dobrovoljačkih bojni i diverzantskih skupina", rekao je.

 

 

dnevnik.hr / HIC.hr
foto:

Vijesti | Turizam | Oglasnik | Hrvati izvan domovine | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre