HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/
Vijesti | Turizam | Oglasnik | Hrvati izvan domovine | Marketing | O nama
sport-vijesti

HRVATSKI ŠAH

komplet hrvatski šah


zastave-stalci-koplja

zastava na stalku13.travnja 2022.
HRVATSKI RUKOMETAŠ UBIJEN U MAKEDONIJI
Prvoosumnjičeni za ubojstvo Denisa Tota predao se policiji

Denis Tot 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prema priopćenju MUP-a Sjeverne Makedonije, uhićen je prvoosumnjičeni za ubojstvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota, Angelo Gjorgjievski. Glavni urednik portala Aleksandar Damovski javio se za HRT iz Skoplja i komentirao slučaj.

- Georgievski se sam predao policiji jutros u dva sata iza ponoći. Prema službenom priopćenju MUP-a nalazi se u zatvoru u KP domu Skoplje.  

Na pitanje o zataškavanju rekao je da je to sad glavno pitanje i ovisi o tome kako će se razriješiti proces osoba koji su udarali rukometaša Denisa Tota.

- Drugo pitanje na koje javnost očekuje odgovor - zašto su službeni organi, MUP i dežurni liječnici pokušali zataškati ovaj slučaj, zaključio je. 

Državno odvjetništvo Skoplje raspisalo je tjeralicu zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva.

- Nakon poduzetih intenzivnih mjera i aktivnosti na pronalasku i privođenju, osoba se oko 1,20 sati predala policijskim službenicima Operativnog tima za potragu.Ubojstvo Denisa Tota

Hrvatski rukometaš, prema pisanju medija, žrtva je makedonskog narkodilera Angela Georgievskog koji ga je pretukao 7. travnja u ranim jutarnjim satima, prema videosnimkama s kamere noćnog kluba u Skoplju.

Tot je u 7.travnja , u ranim jutarnjim satima dovezen u skopsku Kliniku za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje bez svijesti, u kritičnom stanju, a liječnici su ga uspjeli reanimirati i potom staviti u stanje inducirane kome, što je u izjavi potvrdila dr. Maja Mojsova Mijovska.

Nakon što je Tot primljen u bolnicu, proširila se verzija priče po kojoj je rukometaš skopskog Butela brutalno pretučen u jednom skopskom noćnom klubu i dovezen u kliniku s brojnim ozljedama. No, te je informacije demantiralo Ministarstvo unutarnjih poslova u službenom priopćenju objavljenom u petak.


- Ministarstvo unutarnjih poslova obavještava javnost da je jučer (07.04.2022.) u 04:11 iz Kliničkog centra dojavljeno policiji da im je DT dovezen bez svijesti, bez vidljivih tragova nasilja te mu je odmah ukazana liječnička pomoć. Policijska uprava u Skoplju poduzima mjere za rasvjetljavanje slučaja i o tome ćemo na odgovarajući način izvijestiti javnost, priopćili su iz makedonskog MUP-a.

 

Denis Tot je rođen u Đakovu, gdje je započeo rukometnu karijeru i tamo igrao do 2015., kad je prešao u španjolski Ademar Leon. Nakon sezone u Španjolskoj vratio se u Hrvatsku, gdje je igrao za Poreč i Bjelovar, a potom se ponovno okušao u inozemstvu igrajući za austrijski Bruck.


Od tamo je preselio u makedonski Ohrid u kojem je proveo dvije sezone, da bi potom došao u skopski Butel, klub koji se trenutno nalazi iza Eurofarm Pelistera i Vardara 1961 na ljestvici prvenstva Sjeverne Makedonije.   HRT.hr/ HIC.hr
foto:

Vijesti | Turizam | Oglasnik | Hrvati izvan domovine | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre