Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama


Vaše mišljenje o HIC portalu

Your opinion on HIC portal
Su opinion sobre el portal HIC


 


Poštovani,
Republika Hrvatska kao neovisna i suverena Europska država mora slijediti tijek informatizacije društva, stoga držim kako trebamo imati središnju ustanovu koja će se puno ažurnije baviti prikupljanjem, interpretacijom i dostavljanjem informacija na hrvatskom jeziku putem mrežnih servisa i inih hrvatskih portala kao i drugih medija kako bi potisnula dominaciju prosrpskih mrežnih servisa koji interpretiraju vijesti sukladno srbijanskoj politici a na štetu hrvatskih interesa a koje prijenose i neki hrvatski portali šireći pri tom i srpski jezik.
Zato bi HIC morao okupiti hrvatske portale te im pružiti hrvatsku interpretaciju vijesti kako bi se suzbilo štetno djelovanje mrzitelja Hrvatske države i naroda.
S poštovanjem.

18.srpnja 2012.
Markoantonio.Uvazeni,
godinama pratim Vas portal i vasa sam vjerna citateljica.Odgovorna sam za odnose sa javnoscu  Hrvatske Zajednice u Trstu.

Koristim ovu priliku da Vam zahvalim sto ste odmah obavijestili Vase citatelje o nasem kulturnom projektu koji se je odrzao 4.prosinca u Trstu.
Unatoc mnogobrojinim obavijestima za tisak, koji sam proslijedila svim hrvatskim medijima sa cijelim programom naseg projekta i sa zamolbom da o tom istom obavijeste svoje citatelje,nitko se nije udostojio da o tome napise niti tri redka. Samo ste Vi pokazali spremnost da o tome obavijestite Vase citatelje. Neizmjerno smo Vam zahvalni.

Bio je to jedan uspjesan i divan projekt. Napravili smo ogromnu promidzbu nase kulturne bastine u Trstu. Iz Zagreba je doslo 50 osoba koje su sudjelovale na realizaciji tog projekta.Prof. Jelena Vignjevic je odrzala iscrpno predavanje na temu glagoljice.Predsjednica Drustva prijatelja glagoljice,prof.Biserka Draganic ilustrirala je sve aktivnosti i djelovanje tog Drustva,koje se bavi ocuvanjem i njegovanjem glagoljice, naseg nacionalnog kulturnog blaga. Skolarci iz O:S:Fran Krsto Frankopan su predstavili svoje laboratorije na temu glagoljice i mjesovito pjevacki zbor Bascine je odrzao koncert nase hrvatske sakralne glazbe.

Svoj doprinos su dali i strucnjaci iz Trsta. Profesor Parovel je poseban akcent stavio na prisutnost glagoljice u Trstu i okolini. Dogadjaju su nazocile istaknute osobe iz intelektualnih krugova, generalna konzulica Republike Hrvatske u Trstu gdja.Nevenka Grdinic,konzul Neven Marcic te mnogobrojna talijanska publika. Zahvaljujuci predanom radu nas Hrvata iz Trsta i suradnji Drustva prijatelja glagoljice,nas je nacionalni i kulturni identitet dozivio nemjeriv publicitet. Vrijednost ovog projekta su prepoznali i celnici nase regije Friuli-Venezia-Giulia,koji su odobrili sredstva za realizaciju istoga.

Zalosna je istina da je vrednovanje naseg kulturnog bogatstva uvijek prepusteno drugima i da se ostvaruje iskljucivo zahvaljujuci entuzijazmu malobrojnih domoljuba, a ne kako bi trebalo zahvaljujuci brizi institucija jedne drzave.

Na zalost, nitko nema sluha za tako hvale vrijednu inicijativu. Izrazito smo tuzni i obeshrabreni da niti jedan hrvatski medij nije smatrao  ovu inicijativu vrijednu bar malo paznje. Nije se naslo mjesta niti na dnu nekakve stranice. Svi su dobili obavjest i cijeli program ilustriran i to tri puta u toku tjedan dana. Izgleda da je sve bilo vrijednije objaviti od ovoga dogadjaja. Bilo kakva izlozba bilo cega., Vijest da je Sanja Dolezal ispala iz show-a je od vitalnog interesa za hrvatske gradjane. Vijest da su poceli dani srpske kulture u Zagrebu je izrazito vazna. Vijest da se negdje izlazu neke fotografie, da se odrzava neki sajam necega, vijest da je Stankovic izdao poezije, da je dosla u Zagreb neka izraelska spisateljica. Sve te informacije su nasle svoj prostor u novinama ali za nas projekt niti tri redka.

Od srca Vam zahvaljujemo da ste samo Vi shvatili da Hrvate mozda bar malo zanima nesto sto je za druge narode svetinja, svoj vlastiti jezik i pismo.


Trst, 6.prosinca 2010.

Pozdrav iz Trsta!
Zdenka Rebuffat

dana, 23.10.2010.
Lijep Vam pozdrav!
Vaš portal je odličan, pohvaljujem vas! Evo, mislim da bi bilo odlično da se
napravi i Forum ......
Srdačan pozdrav iz Kaštela!
patriotcro@net.hr

Odlični ste! Nažalost, danas u Hrvatskoj ne postoje niti jedne dnevne novine hrvatski orijentirane, koje bi se bavile tračevima,zabavom,sportom i raznim kronikama, žutilom i crnilom koje ljudi "lakše" i draže čitaju nego preozbiljne teme koje se inače obrađuju na hrvatskim stranicama i listovima. Znači, uz sve te "gluposti" koje ljude zabavljaju i koje vole čitati, suptilno promicati hrvatske interese, i na taj način dati ljudima alternativu a ne da moraju čitati laži jer nemaju izbora... A te laži se promiču u svim dnevnim novinama koje danas izlaze u HR počevši od jutarnjeg lista...
Vama želim sve najbolje, samo tako nastavite!
B.V.

bravo i molim vas ostanite takvi, nedajte se za judine skude, i evo vam jedan link da se malo opustite i hvala sto se borite za hrvatsku http://www.nato.int/kosovo/video.htm

Željko

Vrlo je ugodno slušati naše pjesme u inozemstvu.

Vjerni slušatelj iz Marseille-a

Topli pozdrav od Ivana. Ja se trenutno nalazim u Sydneyu, Australia. Mnogo vam hvala za mogućnost slušanja radia preko interneta.
Baj...

IVAN

Estimados Amigos: Los croatas de la Diáspora estamos muy agradecidos por esta pagina y el HIC. En mi País Perú, cada vez somos mas los que lo visitamos. Gracias por ello y sigan para adelante
Saludos

Dr. Valentín Jaimes Serkovic, Perú

Vasa Stranica je za sve pohvale.
Pozdrav iz Züricha

Niko Nevistic, Švicarska

Hola, mi nombre es Gabriel Kovacevic y soy descendiente de croatas, queria felicitarlos por su pagina y agradecerles la edición en espanol, la cual permite a todos los que nos interesa la vida de Croacia poder estar informados al respecto. Sin otro particular, saludo atte.

Gabriel Kovacevic, Argentina

Dragi prijatelji,
Prvo sto mi se otvori automatski na internetu je: www.hic.hr , sto znaci kod mene ste na Prvom mjestu! U svakom slucaju cestitam vam na vrlo uspjesnom radu u ove tmurne i
zalosne dane, danasnje "transparentne" medijske ponude u Hrvatskoj.

Vas Bobomostarac
Toronto

Portal je dobar prvi put sam na njemu
Odgovor gosp.Goluzi
Hrvati u Hercegovini jos malo pa neće smjeti reći da su Hrvati

Mario Lasta

Hi HIC team.
Excellent website.
SRETNO!

PETER SANADER
AUSTRALIA

Svida mi se vas portal, izgleda vrlo ozbiljno (kako mu i dolici).
Jedino sto me buni je pretrazivanje starijih informacija, nikako da nadem neku arhivu ili search kako bi procitao jedan clanak koji ste objavili prije par dana.
Inace, sve pohvale portalu.
Jupi


Kreativni odjel d.o.o. - tržišne komunikacije i
multimedijska produkcija
Koblerov trg 1, 51000 Rijeka
tel. 051 / 323 636
gsm. 098/98.28.166
www.kreativni.hr

Nisam vam se prije javljao.Tocno je da dajete dobre informacije.Tako nastavite! Ja vam cestitam.

Luka Goluza,
Vancouver Canada

Odmah sam vas stavio u moje skromne favorite.

Dražen

Por medio de ustedes he podido informarme de los asuntos que nos atane a los croatas

Lenac , Chile


Maybe rather than reacting to the selfish unscrupulosity of the Italians and Slovenes - reacting being of course what they want - Croatia can patiently give them a capsulated history of the region - in an official news release, paying careful attention to a suscinct phraseology. This kind of things can be far more effective than a (may God forbid) massing of troops on the border. Thus it might be conceded that the sovereignty of the three neighborhing lands was indeed construed after a different sense in the past: as was for that matter that of all of Europe. Next, allowances might be entertained toward a freer accommodation of historical relationships. But finally it can be brought forward that fanciful irredentist claims have been the major policy-villain of the past century: typically redounding to the benefit of more-powerful third-parties. Thus might be cited the example of Serbia, or of the Kurds: both of whom have been darlings of the left and the right consecutively, but neither of whom has ever been left with that much to show for it. I think this tactic of tongue-in-cheek repartee, which has already to a degree been employed - so as to make the opposition appear to be "reacting" clumsily - I think this is the best of all courses. Croatia must keep its Catholic bouyancy and self-of-humor at all costs. That indeed which it never lost, across decades and centuries of back-stabbing and betrayal.

Louis Zdunich

Postovane dame i gospodo u HIC-u

Da bi se jedan tisak rado citao u njemu je potrebno pisati o svemu i svacemo, ne samo o kulturnim i politickim dogadajima.Pa tako jos vise u jednom portalu koji nisu dostupni svima gradanima, mislim radi toga jer ne posjeduju internetske mreze. Inace izgleda kako nam je svima lijepo i dobro. Razmisljajuci o svemu i svacemu sto se dogadja u domovini, dijaspori i iseljenistvu. Kada to usporedim, dobio sam dojam da nam je nuzno potrebno razvijati poticajnim mijerama, prije svega vise postenja.Ne samo da su domaci pojedini gradjani neposteno prosli. Neposteno su prosli i iseljenici.Pa ovako izjednaceni trebali bi se vec jednom sa time konacno sloziti da nam je potrebno drugacije razmisljati i zajednicki konacno suradivati politicki i gospodarski na posteni i pravedni nacin. Samo tako cemo moci pokrenuti domovinu i drustveno i gospodarski.Moje pismo ni u kojem slucaju nesmije se
shvatiti nabojno, vec za drustveno dobro. sto zelim reci izvolite pazljivo procitati.

lijep pozdrav urednistvo.
Josef Mayer zapadna Njemacka

I am looking for Croatian music (tapes - not CD's) with tamburitza from the 1930's, 1940's or 1950's. My dad 87 years old like the older music. He has several tapes but I would like to get him additional tapes for a belated birthday (Oct 1st) present. Thanks

Karen Johnson

Encuentro excelente vuestra labor, son el mejor, si no el único, medio
informativo para los croatas que hablamos espanol.

Ivo, Chile

Croatia is cool so i would like to be there yaeh for sure a nice destination.

Carlos Parra

Vrlo kratko pitanje.Otkada su (Hercegovci) hercegovacki Hrvati postali bosanski Hrvati. Pobrdu brate kakvo iznenadjenje.

Luka Goluza, Vancouver, Canada

 
Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Š Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletin: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre