HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/
Vijesti | Turizam | Oglasnik | Hrvati izvan domovine | Marketing | O nama
sport-vijesti

HRVATSKI ŠAH

komplet hrvatski šah


zastave-stalci-koplja

zastava na stalku


27. travnja 2022.
SANKCIJE RUSKIM SPORTAŠIMA
Nakon tenisača sankcionirani i hokejaši

teniska loptica i reket


Novi udarac Rusima zadao je IIHF. Potvrdili su da će Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu 2023. biti dodijeljeno drugoj državi.

Svjetska hokejaška asocijacija odlučila je Rusima oduzeti Svjetsko prvenstvo. Odluka je donesena zbog sigurnosti svih sudionika, službenika, medija i navijača. Ova je odluka donesena nakon sastanka u Zurichu. SP se trebao održati od 5. do 21. svibnja 2023. u Sankt Peterburgu.

Novi domaćin će biti odlučen ubrzo tokom kongresa u Tampereu u Finskoj za vrijeme trajanja SP-a u hokeju 2022. koje je od 13. do 29. svibnja.

Ruska hokejaška reprezentacija je već suspendirana s ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva zbog ratnog sukoba u Ukrajini. Također, ostali su i bez Svjetskog prvenstva za odbojkaše.

 


Ruski i bjeloruski tenisači izbačene s Wimbledona

20. travnja 2022.: Ruski i bjeloruski tenisači i tenisačice bit će izbačeni s Wimbledona zbog rata u Ukrajini. Tako će Wimbledon postati prvi teniski turnir koji će suspendirati individualne tenisače i tenisačice.

Drugi tenisač na ATP ljestvici, Daniil Medvjedev, kao ni ostali ruski i bjeloruski tenisačice i tenisačice, neće smjeti igrati na ovogodišnjem Wimbledonu, piše ugledni New York Times.

Razlog je ruska agresija na susjednu Ukrajinu, zbog čega su ispaštali brojni ruski sportaši i klubovi nakon odluka većine krovnih sportskih organizacija. No u tenisu dosad takvih zabrana nije bilo, pa će ovo biti prvi takav slučaj.

NYT piše kako će Wimbledon uskoro službeno objaviti ovu odluku, koja je već donesena. Istu je vijest objavio i britanski Reuters.

Rusija i Bjelorusija dosad su bile izbačene tek iz momčadskih nastupa na Davis Cupu i Billie Jean King Cupu.

Osim Medvjedva, u Wimbledonu nećemo gledati osmog igrača svijeta, Andreja Rubljeva. Podsjetimo, obojica su nakon početka ruskog napada na Ukrajinu na neki način izrazili protivljenje ratu, što je samo po sebi opasno za sve Ruse zbog mogućih zatvorskih kazni koje je uveo Putinov režim.Medvjedev je rekao da je za mir i protiv rata, dok je Rubljev u Dubaiju na kameri napisao ''no war'', antiratni slogan koji je u Rusiji strogo kažnjiv i zbog kojeg su na tisuće ljudi odvedene u zatvor.

U Wimbledonu tako neće biti ni 26. na svijetu Karena Kačanova, 30. na rang listi Aslana Karaceva, pa Ilje Ivaške (44.) i ostalih. 

Kod tenisačica neće biti četvrte na svijetu, Bjeloruskinje Arine Sabalenke te njezine sunarodnjakinje Viktorije Azarenke, pa Anastasije Pavljučenkove (15.), Darije Kasatkine (26.), Veronike Kudermetove (30.), Ljudmile Samsonove (31.), Ekatarine Aleksandrove (39.) i ostalih... (dnevnik.hr)

 
Hrvatska prihvaća ukrajinske sportaše

Nacionalni sportski savezi iz članstva Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) nastavljaju s prihvatom sportaša i sportašica izbjeglih iz ratom zahvaćene Ukrajine pa tako u Hrvatsku stižu ukrajinski predstavnici u
skokovima u vodu i boksu, priopćeno je iz HOO-a.

Obveza im je ispuniti obrasce za svakog zbrinutog sportaša, trenera ili prateću osobu te ih dostaviti HOO-u koji posreduje u refundaciji financijskih sredstava iz Europskih olimpijskih odbora (EOO).

Nakon jedriličarskog, iz Hrvatskog saveza za skokove u vodu izvijestili su o prispijeću 28 članova ukrajinske reprezentacije, među kojima je 16 skakača i skakačica u vodu i devet trenera, u pratnji liječnika, fizioterapeuta i administrativne predstavnice istovrsnog ukrajinskog sportskog saveza. Potvrđeno je da su Ukrajinci odlučili poslati u Hrvatsku svoje najbolje sportaše i trenere iz tog sporta, a budući da ne dolaze svi u zajedničkom aranžmanu, očekuje se da će za nekoliko dana biti svi na okupu.

Jednako tako, vrlo aktivan je i Hrvatski boksački savez, u čiju središnjicu je stigao popis predstavnika
tog sporta koji bi privremeno utočište pronašli u Hrvatskoj. Među onima koji dolaze su i vrlo respektabilni boksači koji mogu biti od velike pomoći hrvatskim boksačkim uzdanicama. (N1) 

HIC.hr
foto:

Vijesti | Turizam | Oglasnik | Hrvati izvan domovine | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre