HIC samo najbolje iz Hrvatske
vijesti-regija

hrvatski šah

Hrvatski šah, set

12. siječnja 2022.
NESTAO U BEGRADU TIJEKOM PROSLAVE NOVE GODINE
U Beogradu traje potraga za nestalim Spličaninom

Matej Periša


Potraga za nestalim Matejom Perišom u Beogradu ušla je u 13.dan. U potragu su se uključili i Interpol ali i hrvatski policajci koji su stigli u Beograd.

Na YouTubeu se pojavila snimka na kojoj se vidi mladić koji trči ulicama Beograda, a za koji mediji
navode da je Matej Periš, mladić iz Splita, koji je nestao u Beogradu u noći s 30. na 31. prosinca 2021.
Informacija da je na snimci Matej nije službeno potvrđena, kao niti brojne ranije objavljene po tabloidima.

U ponedjeljak su u Srbiju stigli i pripadnici hrvatske policije koji će operativno surađivati s kolegama iz Beograda i upoznati se s istragom kako bi se pronašao ikakav trag koji bi išao u smjeru pozitivnog ishoda ove potrage.

Podsjetimo, 27-godišnji Matej Periš iz Splita nestao je 31. 12. 2021. U Beograd je stigao s društvom na doček Nove godine. Nakon večere u obližnjem restoranu zaputili su se u klub “Gotik”. Nakon izlaska iz kluba oko 2 sata ujutro gubi mu se svaki trag.S pomoću snimki nadzornih kamera s beogradskih ulica
dijelom je rekonstruirano njegovo kretanje.

Signal Matejevog mobitela posljednji put je uhvaćen u blizini Velikog ratnog otoka, na ušću Save u Dunav, javlja Informer. Posljednji signal je uhvaćen oko kilometar i pol nizvodno, gdje bi, nagađaju srbijanski mediji, moglo biti i njegovo tijelo. Međutim, potraga je u tom dijelu otežana jer voda nije toliko duboka, ali su riječne struje jako snažne. Kako se doznaje od izvora iz istrage, policija je preuzela podatke sa svih baznih stanica sa svih dijelova Beograda gdje se kratao Periš.

Na osnovu snimaka nadzornih kamera u okolini Beton hale, ali i praćenjem njegovog telefona, može
se s velikom preciznošću utvrditi putanja njegovog kretanja od trenutka kada je istrčao iz kluba “Gotik”, oko 1.40 poslije ponoći. On je zatim preko Karađorđeve ulice otrčao uzvodno do restorana “Savanova” kod Beograda na vodi i tu se na jednom snimku vidi kako silazi do Save, ali se ne vidi i trenutak kad je ušao u vodu – kazao je izvor iz istrage, i dodao:

– Bazne stanice su registrirale signal njegovog telefona na tom mjestu, a potom je signal lociran nizvodno kod Velikog ratnog otoka, gdje se izgubio. Pretpostavlja se da je Matej sve vrijeme imao telefon u džepu dok ga je Sava nosila i da je negdje kod otoka, na ušću Save u Dunav, u vodi ostalo njegovo tijelo.

 

“Moram reći da imam apsolutno povjerenje u policiju Republike Srbije”, rekao je Matejev otac Nenad Periš.
U Beogradu potraga za nestalim Spličaninom


04.siječnja 2022.: U Beogradu i dalje traje potraga za mladićem iz Splita. Srpska policija danonoćno traga na kopnu i na rijeci Savi. 27-godišnji Matej Periš posljednji je put viđen oko 2:30 u noći s 30. na 31. prosinca kako izlazi iz noćnog kluba blizu ušća Save u Dunav. 
U medijima se pojavljuje niz različitih informacija, a počele su kružiti i snimke nadzornih kamera na
kojima navodno Matej trči ulicama. Njegov zabrinuti otac Nenad i dalje je u Beogradu i čeka objašnjenje što se dogodilo.

Nestanak Spličanina komentirao je i Aleksandar Vučić, predsjednik Republike Srbije. " Jedino što mogu da kažem to je da naša policija i naši nadležni organi zaista rade sve. Već oni imaju neku skicu onoga što je moglo da se dogodi, ali moraju još mnogo truda, rada i energije uložiti, dati sve od sebe, da
pokušamo tog mladića pronaći", rekao

Iz hrvatskog velesposlanstva u Beogradu naglasili su da su odmah nakon primitka informacije o
nestanku mladića stupili u kontakt s njegovim ocem i pomažu mu u potrazi.Matej Periš (28) nestao je na staru godinu u Beogradu, objavilo je Ministarstvo unutarnjih poslova na internetskoj stranici Nacionalne evidencije nestalih osoba. 

Navodno posljednji put su ga snimile nadzorne kamere oko 2,30 u noći s 30. na 31. prosinca kako izlazi
iz noćnog kluba Gotik blizu ušća Save u Dunav u kojem je s prijateljima slavio doček Nove godine.

Policija je zamolila građane da, ako imaju informacije o mladiću, obavijeste najbližu policijsku postaju.
U potragu se uključio i mladićev otac koji je doputovao u Beograd. Rekao je da se sa sinom čuo 31.prosinca u 17,00 sati i da nije primjetio ništa neobično tijekom razgovora. Dodao je da je Matej u Beograd došao s petoricom prijatelja , prenose beogradski medijij.


- Ja sam roditelj koji možda u ovim trenucima previše razmišlja na emotivan način. U svakom slučaju, pustimo policiju da odradi svoj posao, kazao je Nenad Periš, otac nestalog Mateja.

Zamolio je još jednom sve ljude, ako imaju ikakvu informaciju o Mateju, makar i anonimnu, da mu daju kako bi ga pronašli što prije.

MUP Republike Srbije priopćio je: "Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova intenzivno tragaju za M.P. Policijski službenici od trenutka prijave o nestanku u skladu sa zakonom poduzimaju sve mjere i radnje
u cilju pronalaska nestalog mladića. U potragu za M. P. uključeni su policijski službenici iz više organizacijskih jedinica Ministarstva unutarnjih poslova".

Otac nestalog Mateja kazao je kako apsolutno vjeruje policiji Srbije i da ona uistinu vrlo temeljito, profesionalno i stručno vodi potragu. Za sve informacije što se događa, ubuduće se treba obratiti njima jer ih samo policija može službeno pustiti van, kazao je Nenad Periš, otac nestalog Mateja.

Matej je visok 188 centimetara, ima plave oči, ravan nos i jače je tjelesne građe. Na stranici MUP-a
stoji poziv svima koji imaju informaciju o nestalom Mateju da obavijeste najbližu policijsku postaju ili nazovu broj 192. Podaci se mogu dostaviti i putem e-mail adrese: nestali@nestali.hr.


HRT/ HIC.hr
foto:

 
 
Vijesti | Turizam | Oglasnik | Hrvati izvan domovine | Marketing | O nama
Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre