HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/
Vijesti | Turizam | Oglasnik | Hrvati izvan domovine | Marketing | O nama
vijesti-regija

hrvatski šah

Hrvatski šah, set


29.travnja 2022.
STRAŠNE PRIJETEĆE PORUKE
U Crnoj Gori ponovo dojave o postavljenim bombama, Đukanović pozvao da se hitno otkrije tko stoji iza toga

policijsko9 auto Crne Gore

Više osnovnih škola diljem Crne Gore u srijedu je evakuirano zbog anonimnih dojava o postavljenim bombama koje su u njih stigle emailom, javlja N1 Televizija. Kako pišu podgorički mediji, u poruci je pisalo: "Mi ćemo se osvetiti, doći ćemo u školu. Sve ćemo pobiti."

Upozorenje o bombi stiglo je na adrese čak 19 osnovnih diljem Crne gore u Nikšiću, Baru, Beranama, Bijelom Polju, Kolašinu, Herceg Novom i Cetinju, a dojava o bombi stigla je i Općini i sudu u Baru, javlja RTCG. Škole su evakuirane.

“Na teritoriju škole podmetnuto je mnogo bombi. Uvijek smo sanjali o osveti. Mi ćemo se osvetiti, doći ćemo u školu. Sve ćemo pobiti. Nitko neće ostati živ. Cijeli grad će krvariti”, poruka je koju su dobile sve škole koje su evakuirane.


Đukanović poruke povezuje s izborom nove Vlade

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović pozvao je u srijedu sigurnosne strukture da hitno reagiraju i otkriju tko stoji iza prijetnji bombama u crnogorskim školama. Crnogorske obrazovne institucije evakuirane su u srijedu nakon što su putem e-maila primile prijetnje da su u školama postavljene
bombe.Đukanović je poručio da sigurnost djece, kao najranjivije kategorije društva, i svih građana, mora biti apsolutni prioritet države i svakog pojedinca.

 

- Ne smijemo dopustiti da najvažniji proces jednog društva kakvo je obrazovanje, već suočen s problemima u funkcioniranju i udarom pandemije, trpi zbog onih koji namjeravaju izazivati izvanredne situacije i destabilizirati državu uoči izbora nove vlade, na pragu turističke sezone, napisao je Đukanović
na Twitteru.

On je pozvao na hitno postupanje u rasvjetljavanju ovih nemilih situacija i pronalaska nalogodavaca, organizatora i izvršitelja ovih nedjela.


Škole evakuirane i početkom travnja

Podsjetimo i 1.travnja je bilo više dojava o navodnim podmetnutim bombama u školama zbog čega su
nekoliko nekoliko crnogorskih škola pozvale roditelje da ranije preuzmu djec

Prethodno je administraciji Podgorice, glavnog grada Crne Gore, stiglo elektronskom poštom upozorenje iza kojeg navodno stoji ruska organizacija "Muška država", koju vodi ekstremist Vladislav Pozdnjakov. Prema pisanju pojedinih crnogorskih medija, on već tjednima boravi u Crnoj Gori, dok policija tvrdi da nema informaciju o tome.

Uprave škola odlučile su u dogovoru s roditeljima prekinuti nastavu zbog prijeteće poruke, koja je jutros stigla na e-mail adresu podgoričkih vlasti i MUP-a.

U poruci se navodi da imaju niz zahtjeva kao što je promjena vlasti u Crnoj Gori i promjena rukovodstva Agencije za nacionalnu sigurnost, te da će u slučaju njihovog neispunjavanja "dići škole u zrak", javljaju mediji.

 

"Nakon dojave o bombi u pojedinim školama, direktori škola su preduzeli sve neophodne mjere i djeca su sigurna. Procjena sigurnosne situacije je u nadležnosti ministarstva unutarnjih poslova."

Policija je rekla da poduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te da će se uskoro oglasiti priopćenjem.

Vladislav Pozdnjakov je ruski desničar i lider online organizacije "Muška država", kojoj je u Rusiji zbog ekstremizma sredinom prošle godine zabranjen rad.

Pozdnjakov je 2018. godine osuđen na dvije godine uvjetne kazne za poticanje mržnje prema ženama, nakon čega je napustio Rusiju.

Nedavno je na društvenim mrežama objavio fotografije iz Crne Gore.

Crna Gora se pridružila sankcijama EU-a protiv Rusije i osudila je rusku agresiju na Ukrajinu. (jutarnji.hr)

HIC.hr
foto: 
Vijesti | Turizam | Oglasnik | Hrvati izvan domovine | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre