HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/
Vijesti | Turizam | Oglasnik | Hrvati izvan domovine | Marketing | O nama
vijkesti-crna kronika

HRVATSKI ŠAH

Hrvatski šah, set


zastave-stalci-koplja

zastava na stalku

25. svibnja 2022.
NAPAD NA OSNOVNU ŠKOLU
U Teksasu 18-godišnjak ubio 21 osobu

Salvador Ramos

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Stravičan pokolj dogodio se gradiću Uvalde u južnom Teksasu u SAD-u, 18-godišnjak je ubio 21 osobu a
upucao je i svoju baku uoči napada. Nakon pucnjave u osnovnoj školi napadač je ubijen.


Napad se dogodio u osnovnoj školi Robb u Teksasu, oko 12:20 po lokalnom vremenu 18-godišnjak je ubio 19 djece i dvoje učitelja.Prije krvavog napada na školu upucao je svoju baku koja je u kritičnom stanju u bolnici. U pucnjavi su su lakše ranjena dva policajca, napadač je ubijen nakon što je intervenirala policija. Vlasti vjeruju da je djelovao sam.

''Za ime božje, kada ćemo se suprotstaviti lobiju industrije oružja'', zavapio je američki predsjednik Joe Biden nakon krvoprolića, najsmrtonosnijeg napada u američkim osnovnim školama nakon 10 godina.

Napadač je nekoliko dana uoči napada na društvenim mrežama objavio fotografiju dvije puške. Društvenim mrežama se dijeli video na kojem se vidi trenutak kada je napadač ušao u osnovnu školu, prije nego što je krenuo ubijati nevine žrtve

Učiteljica Eva Mireles koja je predavala u 4. razredu prva je žrtva strašnog masakra u osnovnoj školi Robb u Teksasu, u kojem je ubijeno 19 djece u dobi od 7 do 10 gopdina i dvoje učitelja. Eva je ubijena dok je pokušavala zaštititi djecu od ubojice, koji je ušetao u školu i počeo pucati, kako prenosi prenosi Huffington post. Bila je omiljena u zajednici, i ponosna na to što predaje u školi koju uglavnom pohađaju latinoamerikanci. Novinari su kasnije razgovarali s njenom tetkom Lidijom Delgado.


Zastave na Bijeloj kući i američkim saveznim i javnim zgradama bit će spuštene na pola koplja do 28. svibnja 

 

Tko je 18-godišnji ubojica ?

"Bio je tihi tip, onaj koji ne govori puno. Nije se puno družio s ostalim zaposlenicima. Obavio bi posao i samo bi podigao ček", ispričao je CNN-u radnik u lancu brze hrane u kojoj je radio i osumnjičeni za masakar u osnovnoj školi u Južnom Teksasu u gradu Uvalde .

Salvador Ramos (18) otvorio je vatru, pobio 19 djece i dvoje odraslih. Prije suludog čina upucao je i svoju baku, koja je u kritičnom stanju u bolnici. 

Dva policajca su lakše ranjena, a napadač je ubijen nakon što je intervenirala policija. Vlasti vjeruju da je djelovao sam.

O Ramosu u medije izlazi sve više detalja. Njegov bivši školski kolega rekao je da mu je napadač poslao fotografiju na kojoj se vidi vatreno oružje i torbe pune streljiva.

Prijatelj koji je želio ostati anoniman, ispričao je kako je do neke mjere bio blizak sa Ramosom. S vremena na vrijeme bi se čuli kako bi zajedno igrali igrice. Nakon što mu je poslao slike oružja i municije, kolega je Ramosa pitao zašto to ima.  

"Rekao mi je da ne brinem. I da izgleda drugačije sada. Da ga ne bi prepoznao", ispričao je prijatelj, piše CNN.

Dodao je i kako su Ramosa drugi učenici ismijavali zbog odjeće koju je nosio i zbog financijske situacije njegove obitelji.

"Jednostavno ne bi otišao u školu... S vremenom je odustao. Jedva da je dolazio", dodao je.

Tri dana prije masakra u školi, fotografiju na kojoj su dvije puške objavljena je i na Inastragram na računu za koju je nekoliko ljudi potvrdilo da pripada Ramosu.

Nypost piše kako je s tog profila Ramos tagirao ljude na Instagramu, pa i jednu korisnicu koja je rekla da se začudila što ju je tagirao potpuni stranac i to još na fotografiji sa puškama. Poslao joj je i poruku "kako ima malu tajnu". 

Prošli petak ga je pitala što ona ima s njegovim puškama, a on joj je odgovorio kako ju je samo želio
tagirati. U utorak je napisao kako će uskoro. Pitala ga je što, rekao je kako će joj kasnije reći. Ponovio je kako ima malu tajnu koju joj želi reći, a dodao je i emotikon koji pokriva usta. 

 

 

dnevnik.hr /HIC.hr
foto:
Vijesti | Turizam | Oglasnik | Hrvati izvan domovine | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre