HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/hrvatski šah

Hrvatski šah, set


zastave-stalci-koplja

zastava na stalku

17.studeni 2021.
NOVA UHIĆENJA U SLUČAJU AFERE JANAF
Uhićeni ispitani, čaka se odluka DORH-a


policijsko auto


Svi novo uhićeni u akciji USKOK-a i policije ispitani su u poslijepodnevnim i večernjim satima u utorak u prostorijama USKOK-a u Vlaškoj ulici. Danas se očekuje odluka DORH-a o tome hoće li i za koga zatražiti istražni zatvor.

Podsjetimo, u utorak su uhićeni bivša zamjenica zagrebačkog županijskog državnog odvjetnika Mirela Alerić Puklin i njezin suprug Goran Puklin, osumnjičen u aferi Janaf, kao i bivša članica uprave Agrokora Piruška Canjuga, svojedobno optužena u slučaju Agrokor.

Sumnja se da je Alerić Puklin tajne informacije iz istrage odavala Piruški Canjugi, i to preko svog supruga.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu “radi boljeg razjašnjenja stvari” povuklo je optužnicu podignutu lani u slučaju Agrokor protiv Canjuge, Ivice Todorića i još 13 okrivljenika. Objava o tome je uslijedila nakon vijesti da su uhićeni Mirela Alerić Puklin, njen suprug i bivša članica uprave Agrokora Piruška Canjuga.

Nova uhićenja u Zagrebu


Bivša zamjenica zagrebačkog županijskog državnog odvjetnika Mirela Alerić Puklin i njezin suprug Goran Puklin, osumnjičen u aferi Janaf, uhićeni su u utorak zajedno s bivšom članicom uprave Agrokora Piruškom Canjugom, u novoj akciji Uskoka i policije, doznaje se iz izvora bliskih istrazi.

Uz supružnike Puklin i Piruške Canjuge, kojoj je bivša tužiteljica navodno preko supruga odavala podatke iz istraga koje su se protiv nje vodile zbog nezakonitosti u Agrokoru, uhićeno je još nekoliko osoba.

Zagrebački odvjetnik Ljubo Pavasović Visković kratko je potvrdio Hini uhićenje supružnika. 

- Oni jesu lišeni slobode, ali u ovom trenutku ne znam zašto, rekao je njihov odvjetnik Pavasović Visković, dodavši da ga je o uhićenju jutros obavijestila policija.


Mirela Alerić Puklin Bivša radila je na predmetu Agrokor, a ostavku je podnijela nakon što je kod njezinog supruga u istrazi afere Janaf pronađeno oko četiri milijuna kuna za koje se sumnja da pripadaju Draganu Kovačeviću, prvoosumnjičenom u tom slučaju.

Tijekom dana policija bi trebala pretražiti domove i druge prostorije koje koriste osumnjičenici, nakon čega slijedi ispitivanje u Uskoku te odluka o pokretanju istrage i eventualno određivanju istražnog zatvora.

 

Piruška Canjuga je početkom listopada 2020. oslobođena optužbi u tzv. malom Agrokoru, zajedno s bivšim vlasnikom koncerna Ivicom Todorićem i suoptuženima Antom Huljevom i Nicole De Rossi.

Optužena je i u glavnom slučaju protiv Todorića i njegovih suradnika koji su, prema još nepotvrđenoj optužnici, Agrokor oštetili za 1,2 milijarde kuna. 


USKOK objavio priopćenje

Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave.


Navedene radnje se provode u Zagrebu i odnose se na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti i gospodarska kaznena djela. U ovom trenutku može se potvrditi da je jedna od osoba protiv kojih se provode hitne dokazne radnje obnašala dužnost u tijelu kaznenog progona.


USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

I policija je objavila priopćenje o slučaju:

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - Služba Zagreb - u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli su rano jutros realizaciju novog kriminalističkog istraživanja, za koje su saznanja proizašla iz ranije dovršenih kriminalističkih istraživanja iz rujna 2020., odnosno travnja 2021. godine.  

Današnjim, novim kriminalističkim istraživanjem koje se provodi na području PU zagrebačke bit će obuhvaćeno više osoba - od čega je jedna osoba tada obnašala dužnost u tijelu kaznenog progona - a zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz područja gospodarskog kriminaliteta i korupcije. 


Tijekom današnjeg dana provodit će se i dokazne radnje. 

 


sve o aferi Janaf-OVDJEHRT/ HIC.hr

foto:arhiv

 
Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama
Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletin: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre