Dizajn

10. svibnja 2011.
INKULZIVNI DIZAJN  U ZAGREBU- extra / ordinary design
Julija Cassim, vodeći stručnjak u tom području, izuzetno je otvorena za širenje znanja i iskustva. Nedavno je posjetila Zagreb i uz organizaciju British Councila Hrvatska, Hrvatskog dizajnerskog društva i Studija dizajna Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, uz suradnju sa Helen Hamlyn Centrom pri Royal College of Art iz Londona na kojem je viši predavač , sudjelovala je u extra / ordinary design, prvoj međunarodnoj radionici inkluzivnog dizajna


6. rujna 2010.
Zidovi kao slike
Iako ih najčešće doživljavamo tek kao nužan dio stana, kao nespretne međe u prostoru, zidovi su važan dio interijera. Njima možemo promijeniti proporcije, raspoloženje i osjećaj prostora i izvrsna su podloga za stvaranje posebnih efekata.
Čak i bijeli ravan zid ima značajnu ulogu u interijeru: njegova bjelina veliki je saveznik u naglašavanju prostranosti te isticanju detalja poput kamina, kreveta, stola u prvi plan.


24. svibnja 2010.
Organizirajte radni prostor u domu
Kućni ured, tj. radni kutak, postaje obavezan dio doma jer kompleksnost suvremenog stanovanja nameće uključivanje različitih obaveza poput prenošenja radnih zadataka, koje niste uspjeli dovršiti u radnom vremenu ili obavljanje honorarnog posla od kuće.

19. travnja 2010.
Uređenje potkrovlja
Prostor koji je u većini kuća neiskorišten i eventualno služi kao odlagalište starih stvari, uz relativno mala ulaganja može se transformirati u ugodnu spavaću ili radnu sobu, igraonicu, kupaonicu, pa čak i manju garsonijeru.
Kako se obitelj širi, postojeći kvadratni metri često se čine sve manji i manji - uz povećanje broja članova tu je i problem viška stvari koje se naprosto više nemaju kamo smjestiti, a rezultat je najčešće dojam da kuća "puca po šavovima".

9. veljače 2010.
Dilema - dizajn ili funkcionalnost?
Najuspješnija kombinacija uređenja doma je spoj dizajna i funkcionalnosti. No, u praksi se često pojavljuju različiti problemi ili dvojbe između želja i potreba te otežavaju pravilan odabir.


26. siječnja 2010.
Policama ukrasite dom
Police svoju primjenu nalaze u svim stambenim prostorijama, a kao praktičan, višenamjenski komad namještaja, izazov su dizajnerima. Materijali za izradu polica su raznovrsni. Mogu biti napravljene od drva, iverala, MDF-a, stakla, inoksa, pleksiglasa, kovanog željeza ili u kombinaciji više materijala.

28. prosinca 2009.
Topli interijeri za ugodniju zimu
Osjećaj hladnoće, koji probija sa svih strana, nije nikome ugodan. Spas uz radijator, kamin ili neku drugu vrstu grijanja, garantira brzi povratak među one koji imaju privilegiju ostati kod kuće i ne tresti se od zime. No, uz fizički osjećaj topline, koga će stvoriti dovoljno visoka temperatura zraka u prostoru, opći će ugođaj nadopuniti primjereno interijersko uređenje.

12. studenoga 2009.
Povremena osvježenja čine život ljepšim
U dnevnom boravku se najduže zadržavamo. Ondje se družimo s ukućanima i prijateljima, primamo goste i obavljamo cijeli niz aktivnosti. Stoga, ne čudi što upravo ovoj prostoriji posvećujemo najviše pažnje prilikom uređenja kuće ili stana. Kao srce našeg doma, dnevna je soba, također, najpodložnija promjenama.

1 - 2

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletin: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre