HIC https://made-in-croatia.com.hr/hr/proizvodi/drzavna-i-druga-obiljezja-drzavna-obiljezja-213
vijkesti-crna kronika


zlatnici i srebrnjaci


25. kolovoza 2021.
PUCNJAVA U MEĐIMURJU
U pucnjavi u romskom naselju Parag smrtno stradala jedna osoba a više ih je ranjeno

policijsko auto-650

U pucnjavi koja se u utorak u kasnim noćnim satima dogodila u romskom naselju Parag, u općini Nedelišće u Međimurju, ubijena je jedna ženska osoba (62) dok je više osoba ranjeno.

Prema informacijama iz Policijske uprave međimurske ranjeno je dijete, jedna maloljetna te tri odrasle osobe. Svi su zbrinuti su u Županijskoj bolnici u Čakovcu a jedna osoba je u životnoj opasnosti.

Policije je izvijestila da je prije pucnjave došlo do svađe više osoba nakon čega je jedna od njih ispalila nekoliko hitaca iz vatrenog oružja.

Zasad su privedene tri osobe koje se dovode u vezu sa tim događajem, a je li jedna od njih odgovorna za tragediju znat će se tijekom dana.

U policiji ističu i da je situacija u tom romskom naselju nakon tragičnog događaja stabilna i da nema opasnosti za sigurnost mještana.

Iz PU međimurske zasad nam je potvrđeno kako su trojica mladića, koji su sudjelovali u ovom pohodu, uhićena i pod kriminalističkom istraživanju. Dvojica su otprije poznata policiji, a treći je maloljetnik. Privedeni nisu pružali otpor prilikom uhićenja, no više detalja doznat će se tijekom dana.

U pucnjavi je stradala žena (62. godište). Osim nje ozlijeđeno je nekoliko osoba, odmah su prevezeni u bolnicu.

- Razgovarala sam s očevicima i obitelji stradale osobe, oni su tužni i pod škom. Nije im jasno zašto se ovakva tragedija morala dogoditi. Upozorili su da se ovakve situacije, pucnjave iz vatrenog oružja događaju često i apelirali da se situacija riješi, javila je Jasmina Grbavec za podnevni Dnevnik HTV-a.

 
dnevnik.hr /HIC.hr
foto: