HIC zastave-stalci-koplja
vijesti iz kultureHrvatski šah, set


zastave-stalci-koplja

zastava na stalku

08.srpnja 2021.
KAZALIŠTE

Počelo histrionsko ljeto na zagrebačkoj Opatovini

histrioni-opatovina 2021
foto: scena iz predstve "Stoka sitnog zuba"


Prošlogodišnjom premijerom "Evropa za nas ima štrik", u kojoj glumac i redatelj Zlatko Vitez oživljava kajkavski jezik pretočen u genijalne Krležine „Balade Petrice Kerempuha“, u utorak je otvoreno 36. zagrebačko histrionsko ljeto na Opatovini. Ovom predstvom obilježen je i jučerašnji rođendan Miroslava Krleže.

Već u subotu pred publiku dolazi nova predstava "Stoka sitnog zuba", autora Nine Škrabea i redatelja Zorana Mužića koja će na ljetnoj pozornici na Opatovini imati više od 40 izvedbi.

- Pozivam Zagrepčane i Zagrepčanke da dojdu ovog ljeta na Opatovinu i budu uživali i budu se smijali, poručio je Zlatko Vitez, ravnatelj Glumačke družine Histrion.

Da biste uživali u našim predstavama na Opatovini dovoljno je samo osigurati svoju ulaznicu, a covid putovnice te slične potvrde nisu potrebne. Zagrebačko histrionsko ljeto na Opatovini je manifestacija na kojoj su osigurana sjedeća mjesta te kao takva posjeduje certifikat sigurnog okupljanja. Stoga osigurajte svoje ulaznice na vrijeme kako biste se i ovog ljeta smijali uz Histrione! poručuju Histrioni.Počeci prije 30 godina

1975. godine Histrioni su promijenili kazališni život Hrvatske, a od prije 30 godina i ljetnu zagrebačku kazališnu pustoš. Što nam donosi ovogodišnje Histrionsko ljeto na Opatovini ?


Za početak uvoda u Histrionsko ljeto prisjetili smo se godine 1993. i Krležijade – komada koji je nanizao brojna priznanja: najbolja predstava u cjelini na 3. Marulićevim danima, najbolja predstava na Danima satire u Zagrebu, nagrada Hrvatskoga glumišta za najbolju predstavu u Hrvatskoj, nagrada žirija čitatelja revije Arena, kulturni događaj godine u anketi Vjesnika.

35. Histrionsko ljeto na Opatovini počinje 8 srpnja i trajat će do 4. rujna, svaki dan osim nedjeljom i ponedjeljkom.


PREDSTAVEHRT.hr/ hic.hr
foto:
histrioniCopyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre