HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/HRVATSKI ŠAH

komplet hrvatski šah


zastave-stalci-koplja

zastava na stalku

04.siječnja 2022.
VREMENSKE NEPOGODE
Snijeg okovao istočni dio SAD-a, čak je i Bidenov zrakopolv imao problema kod prizemljenja


Snijeg okovao istočni dio SAD-a


Nakon blagdanskog tjedna obilježenog otkazivanjima letova i rekordnim porastom broja slučajeva COVID-a, snažna zimska snježna oluja u ponedjeljak je dodatno poremetila američki prometni sektor, zatvorila urede saveznih vlasti i zaustavila život u Washingtonu.

Snježna oluja zadala je neočekivano žestok udarac i čini se da je većinu američkog glavnog grada zatekla nespremnu za do 23 centimetara snijega, privremeno zarobivši američkog predsjednika Joea Bidena u zrakoplovu Air Force One.

Mnogi Amerikanci pokušavaju se vratiti kući nakon božićnih i novogodišnjih blagdana i suočeni su s tisućama letova otkazanih zbog lošeg vremena i problema s osobljem u zrakoplovnim tvrtkama za koje je dijelom krivo sve brže širenje zaraze koronavirusom među posadama zrakoplova.

Prvi radni dan 2022. donio je više od 4900 otkazanih letova u cijelom svijetu, među kojima je 3173 leta unutar SAD-a, te međunarodnih prema i iz SAD-a, prema web stranici za praćenje letova FlightAware.

Ta otkazivanja -- zajedno sa 6775 kašnjenja letova u SAD-u u ponedjeljak pogoršala su jad onih koji su se vraćali s praznika.

Loše vrijeme koje je pogodilo središnji dio američke istočne obale izazvalo je najveće poremećaje u glavnom gradu i susjednim državama Marylandu i Virginiji, gdje napadalo i do 30 centimetara snijega.

Meteorolozi su naveli da se radi o najvećoj snježnoj oluji u tom području u najmanje dvije godine.

- Ovo je puno snijega, rekla je gradonačelnica Washingtona Muriel Bowser.

U gradu su se srušili dalekovodi i drveće, američki Senat odgodio je glasovanje, a zdravstvene službe otkazale su testiranje na koronavirus.

- Ako nije apsolutno neophodno da izlazite, ostanite kod kuće i sklanjajte se s cesta, upozorila je.

Škole su zbog nevremena bile zatvorene.

Sam Biden bio je neko vrijeme zarobljen u predsjedničkom zrakoplovu nakon slijetanja u bazu Andrews blizu Washingtona, a iskrcavanje je odgođeno za pola sata kako bi se pista mogla očistiti.

Tijekom blagdanskog vikenda zračne luke u Chicagu i Atlanti, kao i u Denveru, Detroitu, Houstonu i Newarku otkazale su mnoge letove, a do ponedjeljka većinu letova otkazali su aerodromi u New Yorku, Washingtonu i Baltimoreu.

hrt/HIC.hr
foto:

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre