HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/
Vijesti | Turizam | Oglasnik | Hrvati izvan domovine | Marketing | O nama


HRVATSKI ŠAH

komplet hrvatski šah

 

 

04.kolovoza 2022.
27.OBLJETNICA VRA OLUJA
Predsjednik Milanović će na Kninskoj tvrđavi uručiti odlikovanja i promaknuća pripadnicima
OSRH

dodjela odlikovanja na Kninskoj tvrđavi


 

 

 

 

 

 

 

 

Hrvatski predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH (OSRH) Zoran Milanović priređuje na Kninskoj tvrđavi prijem za ratne zapovjednike u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice VRO Oluja i tada će uručiti odlikovanja i promaknuća pripadnicima OSRH. Svečani prijem i odlikovanja će se održati 4.kolovoza.


Predsjednik Milanović će na svečanom prijemu uručiti odlikovanja, medalje, promaknuća i pohvale pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske, izvijestio je u srijedu Ured predsjednika RH.

Red hrvatskog trolista za osobite zasluge u promicanju ugleda Republike Hrvatske i Hrvatske vojske uručit će Klapi Hrvatske ratne mornarice Sveti Juraj.

Zlatne medalja izvrsnosti u izobrazbi dobit će najbolji polaznik 44. naraštaja Napredne dočasničke izobrazbe narednik Boro Jukić i najbolja polaznica 27. naraštaja Izobrazbe za razvoj vođa skupnica Ivana Vučemilović Vranjić.

Nadalje, predsjednik Milanović na Kninskoj tvrđavi će uručiti i promaknuća. U čin brigadira promaknuto je pet pukovnika: Davor GrenAnte Jukić, Roberto Kramarić, Davor Misir i Jozo Stažić. U čin pukovnice promaknuta je bojnica Marina Jurčić, a u čin pukovnika pet bojnika i to Darko BjelivukKrešimir LeticaMario MajetićMarijo Preost i Ivan Rubil.

U čin bojnika promaknut je 21 satnik, među kojima i osam satnica. U čin satnika promaknuto je 17 natporučnika, kao i četiri natporučnice u čin satnice te jedan poručnik fregate u čin poručnika bojnog broda. U čin natporučnika promaknuto je 55 poručnika (12 poručnica u čin natporučnice). Ukupno je promaknuto 105 pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Za ostvarene natprosječne rezultate u izvršavanju postavljenih zadaća, pohvalom Vrhovnog zapovjednika pohvaljeni su brigadir Antun Čičak, brigadir Miroslav Kranjčec, brigadir Tomislav Pavičić, brigadir Nenad Samardžić, pukovnik Bernard Bartoluci, pukovnik Dražen Milinović, bojnica Snježana Ćutuk, bojnik Marko Mesić, bojnik Nenad Santini, časnički namjesnik Alen Cvetko, nadnarednik Miro Jaman i nadnarednik Mate Vlastelica. Ukupno je pohvaljeno 12 pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Svečani prijem Predsjednika Republike za ratne zapovjednike na Kninskoj tvrđavi uveličat će svojim glazbenim izvedbama odlikovana Klapa HRM-a Sveti Juraj, Policijska klapa Sveti Mihovil i Mali jazz sastav Orkestra Hrvatske ratne mornarice. (HRT)

Program centralne svečanosti Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, dana hrvatskih branitelja i obljetnice VRA OLUJA


HIC.hr
foto:

Vijesti | Turizam | Oglasnik | Hrvati izvan domovine | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre