HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/
HIC-vijesti


zastave-stalci-koplja


zastava na stalku

13.srpnja 2021.
VODITELJ HKZ U NJEMAČKOJ
Oproštajna misa Ante Kutleše


Ante Kutleša, oproštajna misa

 


Na misnim slavljima u hrvatskim katoličkim zajednicama u Reutlingenu, Metzingenu i Tübingenu upriličen je oproštaj s  voditeljem vlč. Antom Kutlešom, koji je od 1. rujna 2021. godine ide u mirovinu U nedjelju, 11. srpnja na misnim slavljima u hrvatskim katoličkim zajednicama u Reutlingenu, Metzingenu i Tübingenu upriličen je oproštaj s vlč. Antom Kutlešom, voditeljem spomenutih zajednica.

Vlč. Ante, svećenik Mostarsko-duvanjske biskupije, vodi ih od 1. siječnja 2011. godine do danas. Na kraju misnih slavlja okupljenima su se obratili predstavnici pastoralnih vijeća: Anna Marija Rezo u Reutlingenu, Ivanka Pavlović u Metzingenu i Elizabeta Zirdum u Tübingenu. U ime zajednica uputili su vlč. Kutleši riječ zahvalnosti i dali prigodne darove, kao mali znak pažnje za njegovo višegodišnje nesebično služenje u zajednicama.

U Reutlingenu su i djeca Hrvatske škole, Mateo Peranović i Mirjam Vukoja, pod vodstvom učiteljice Ivane Nosić, recitacijom i pjesmom zahvalili vlč. Kutleši na vremenu i trudu, koje je ulagao da se na području zajednice očuva hrvatski identitet i njeguje hrvatski jezik.

U Metzingenu su članovi zajednice obukli narodne nošnje iz Slavonije, Like, Dalmacije i Bosanske Posavine i time pokazali raznolikost i bogatstvo narodne baštine hrvatskoga naroda. Na misnim slavljima su kao suslavitelji bili fra Milan Gelo i vlč. Senko Antunović, ali i vlč. Ivica Komadina, delegat za hrvatsko dušobrižništvo u Njemačkoj, koji je u ime svih hrvatskih katoličkih zajednica, svećenika, đakona, pastoralnih suradnica i suradnika koji djeluju u Njemačkoj uputio vlč. Kulteši.

Uz osobne čestitke i zahvale, delegat Komadina je pročitao i pismo zahvale biskupa dr. Gebharda Fürsta, u čijoj se biskupiji Rottenburg-Stuttgart i nalaze hrvatske katoličke zajednice u Reutlingenu, Metzingenu i Tübingenu. Vlč. Komadina je potom pročitao i pismo zahvale vlč. dr. Tomislava Markića, koji je u ime Ravnateljstva dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu zahvalio vlč. Kutleši, koji je gotovo sav svoj svećenički život posvetio hrvatskoj inozemnoj pastvi u Njemačkoj.

Uz vođenje zajednica u Reutlingenu, Metzingenu i Tübingenu, vlč. Kutleša je od prosinca 1978. do lipnja 2005. godine bio voditelj HKM u Braunschweigu, a od 1. srpnja 2005. godine do 10. rujna 2010. godine bio je ravnatelj Hrvatske inozemne pastve.

Na kraju se misnih slavlja svima obratio i vlč. Kutleša, koji se u svome zahvalnome govoru prisjetio svih svećenika, časnih sestara i suradnika, koji su djelovali prije njega i za vrijeme njegova vođenja zajednica.

Na misnim slavljima u Reutlingenu i Tübingenu pjevao je zbor mladih pod ravnanjem Vlatke Vukašinac, a u Metzingenu župni zbor, kojim ravna Anastazija Piličić. Nakon misa su se okupljeni nastavili družiti uz prigodnu okrepu i čašicu razgovoru, kada su se vjernici još jednom i osobno pozdravili s vlč. Antom Kutlešom, koji je od 1. rujna 2021. godine u mirovini.(IKA)

 


HIC.hr
foto:

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre