Like us on Facebook


30. travnja 2012.
Trojka političkih komesara na čelu države

Stari komunistički komesari, ili vjerni sljedbenici komesara koji su ih od rođenja indoktrinirali u mržnji, u Hrvatskoj danas rade što hoće. Oni se do kraja međusobno ne slažu - ali se niti do kraja ne razilaze. Povezuju ih pohlepa i intelektualne deformacije, a sukobljavaju se samo zbog plijena i dokazivanja vlastitoga autoriteta. U tom kompleksnom odnosu snaga i interesa, pate i država Hrvatska i njen narod. I patit će svaki dan više i doživjeti teške nove udarce, dok će se bajke o budućem prosperitetu množiti. Svaki pojedinačni komesar obavlja uz svoju razornu politiku u specificumu vlastitih nadležnosti, još i zadatke dodatnog uništavanja hrvatskoga društva na intelektualnom i kulturnom planu.

Ministru Jovanoviću nije dovoljno inficirati hrvatsku povijest, sve elemente školstva, komunizirati ga, početničiti ga i ateizirati, on paralelno želi razoriti i naš šport, (u ime ''moralizacije'') samo zato jer naši športaši često proslave hrvatsko ime u svijetu.
Uz njega, Radimir Čačić želio bi biti glavni politički komesar i gospodar nad svim drugim komesarima i komesarkama, pa preko njih raspolagati svim resursima Hrvatske prema vlastitim računima. Uz to, svakoga vrijeđat arogantno i desno i lijevo, kako se nitko nikada ne bi usudio suprotstaviti njegovom diktatu, uglavnom izrečenom u nekom čudnom, razdraženom stanju. Htio bi biti predsjednik Vijeća komesara, ali ne ide mu... Zašto to ne bi bio Slavko Linić, koji je u stanju (uz pomoć marksističkog novinara ), prikazati najštetniju prodaju hrvatskih obveznica na svjetskom tržištu silnim uspjehom, ili u stilu male babuške sa Zrinjevca, slagati računicu pod moskovskim svjetlom. U trenutcima kad financijsko vodstvo Europske unije shvaća da je predaleko otišlo sa zahtjevima štednje i isušavanja socijalnih fondova u Europi, te se naglo vraća na put ulaganja i gospodarske reaktivacije-, pod Čačićem i Linićem Hrvatska zapadnoj Europi nema što ponuditi ni predložiti kao nacionalni program. Za sada, njihov program za Hrvatsku je predati od Rijeke do Siska, od željeznica do centrala, od osiguranja do autocesta, od ostataka INA-e do luka, ruskim, kineskim ili mafijskim kolegama komesarima. A ne smije se ni prostu mafiju povrijediti, pa tu su Pulski monumenti i sv. Katarina na dar...

Između Pantovčaka i Banskih dvora, most crvenog ortakluka
Je li Holy važna u toj konstelaciji mračnjaka, je li važna Zlatar, je su li važni ostali privjesci komesarskoga stupa hrvatske sramote koji se ljulja na trgu sv. Marka? Njihova je važnost samo taktička, terenski ograničena. Oni su samo ''drugovi sekretari''. Međutim i tako s ona tri politička glavna komesara u Banskim dvorima, naša zemlja je na rubu puknuća, pogotovo jer rade u dogovoru s Pantovčakom.
Možda bi se zdravi dio Vlade s klasičnom komesarskom trojkom ( trojka po uzoru davnih boljševika) čak i mogao nositi, da nije tamo malo dalje jazbina na Pantovčaku. U glavnom, stara garda staljinista, s kojima je Mesić stvorio svoj ''generalštab'' a taj je štab Ivo Josipović zadržao i upotpunio raznim borbenim dodatnim ekspertima koji narod moralno tlače a državu sakate. Jer on isto kao i njegov prethodnik klanjaju se javno Komesarki Smrti, čije sistematičko korištenje im je u nedalekoj tradiciji predaka.

Mora se konstatirati da je predsjednik Josipović, uz podršku delirantima, daje mnoge dokaze da je među svojim političkim komesarima zaista radostan. Vidi mu se na licu, pa čak i kad se zabuni pri identifikaciji zgrade gdje je stanovao, a čije podrijetlo mu se je bezobrazno spočitnulo. Govori se da se vraća umjetnosti i da umjetnički preobrađuje i ''Konjuha planinom'', jer nikada nije lako podnio činjenicu da se u toj junačkoj skladbi zakapa partizane: u novom aranžmanu, partizani će samo zakapati druge.
A što je s Milanovićem? Dokle će izdržati u tom svom stavu umjerene svrstanosti? Hoće li iz Vlade učiniti suvremeno socijaldemokratsko tijelo, s ljudima kratkih noktiju, poznavatelja predmeta kojima će se baviti, zainteresiranih za sudbinu naroda, ili će naprotiv on sam podleći diktatu. To jest, predati sve što još zagađeno nije, neznanju, sistematskoj laži i otimačini.

Negdje pročitali ''nacionalni interesi''

Pročitali su u Vladi da negdje postoje ''nacionalni interesi'', da se s njima bave u Washingtonu i Londonu, u Berlinu i u Parizu, i da je to nešto dobro. Pa sada vrhuška svaki lopovluk i otimanje društvenih sredstava stavljaju pod kapu tih interesa. Nije ni Ivo Sanader bio toliko uporan u tome, ali uostalom znalo se je da će nova vlada nadmašiti sve do sada viđeno. Jasno je da i od najgorega uvijek može postojati gore, a drugarica Vasiljević se je pobrinula da do hrvatske političke katastrofe dođe. Dok ona sada dalje radi na definitivnom uništenju svoje stranke, ovo drugo krilo njene zajedničke strukture radi na uništenju hrvatske društvene ekonomije, na otuđenju još preostalih resursa i na lomljenju narodnoga korpusa, osnovanoga na idealima slobode, na vjeri u Boga i na društvenoj solidarnosti.
Tako demolirati Hrvatsku, nastavak je Vlaisavljčkinog, Čačićevog, Linićevog. Jvanovićevog i Mesićevog, Rehnovog i Brammertzovog posla, jer poveznica između tih agresora unutarnjih i vanjskih, prejaka je i glasna a da se ne bi moglo govoriti o zajedničkom političkom pothvatu.
Komesari su složni, agresivni, pravi kabinetski barbari.
Kako komentira srpski tisak izlaganje Milorada Dodika (RS) pred pola srpske vlade u Beogradu pred dva dana, Bosna i Hercegovina je pred raspadom, Srpska se je već pripremila za tu novu situaciju, i to bez obzira na ishod narednih izbora u Republici Srbiji. Na upit hoće li to prouzročiti sukobe većih razmjera, samo je odgovorio: ne, ne bude li nas nitko ometao.

Istovremeno, predsjednica Helsinkog odbora Srbije, Sonja Biserko, komentirala je da se sve to zbiva ''na liniji kontinuiteta politike Dobriše Čosića i SAZU-a, Miloševića, Koštunice, Tadića i kandidata koji su danas na čekanju. Zoran Đindić je u tom ludilu bio samo jedna slučajna i kratka epizoda, a svi ostali glume uloge na svoj način s istim starim ciljem. Ta politika je i nama Srbima prouzročila strašne gubitke. Ta politika ne odustaje od sukoba ni u BiH, ni na Kosovu, ni u Crnoj Gori. Nije sigurno niti što će poduzeti u istočnoj Hrvatskoj, neke su informacije zastrašujuće'', dodala je Biserko.
Lokalni politički Komesari usklađeno rade. O tome, kakav će biti rezultat njihovog piljenja hrvatske grane, moći će se možda iz sretnije pozicije govoriti uskoro, nakon 20. svibnja 2012., kad će se saznati dobivaju li ti Komesari oporbu (pobjedom Tomislava Karamarka i/ili Milana Kujundžića u regeneriranoj Hrvatskoj demokratskoj zajednici), jezgru koja bi mogla kao i nakon 1990., okupiti sve snage našega naroda. Veliki je to i nezaobilazan hrvatski posao, za opstanak, za slobodu i za napredak. U stvari, za opstanak države i hrvatskoga naroda na ovim područjima.

Domagoj Ante Petrić, Hrsvijet

Arhiv članaka D.A. Petrića (1 - 2 - 3- 4- 5)Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre