12.listopada 2015.
NOVA VARIJANTA PLANA 21
SDP objkavio svoj izborni program evo što obačavaku
SDP predstvio svoj izborni program

SDP-ova koalicija Hrvatska raste u nedjelju navečer objavila je na svojim stranicam novi izborni program. Program je podijeljen u 8 m tematskih cjelina, u kojima koalicija iznosi svoje viđenje postignuća vlade u odlasku te iznosi obećanja za sljedeći mandat.

Obećavaju da će raditi na unaprijeđenju konkurentnosti i povećanju poljoprivredne proizvodnje. Planiraju smanjenje stope PDV-a za izabrane poljoprivredne i prehrambene prizvode, ulaganje novaca iz EU i proračuna u projekte navodnjavanja i ribarstvo. Jedna od mjera bit će smanjenje parafiskalnih nameta gospodarstvu za dodatnih 300 milijuna kuna.

Obećavaju i podići iznos minimalne plaće, a pravo na roditeljsku naknadu će produžiti na dodatna 2 mjeseca i to do iznosa od 5.000 kn.

“U narednom mandatu naša koalicija će osigurati novi rast minimalne plaće, u skladu sa Zakonom o minimalnoj plaći te u dogovoru sa sindikatima i poslodavcima”, obećava Milanović.

Ako osvoje vlast, obećavaju povećati broj javnih usluga putem sustava e-Građani i e- Poslovanje, a najavljuju i nastavak sanacije bolnica, bolju prometnu i energetsku infrastrukturu, kurikularnu reformu, bolju primjenu ‘Garancije za mlade’, POS programe i zaštitu ljudskih i manjinskih prava…

Program možete naći na stranicama: https://hrvatskaraste.org/

narod.hr/hic
Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre