ADRESAR HRVATA
IZVAN RH(2700adresa)
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr07.listopada 2015.
KOALICIJA USPJEŠNA HRVATSKA
Bivša premijerka Jadranka Kosor potpisala sporazum s Radimirom Čačićem

Jadranka Kosor

Bivša HDZ-ova premijerka, a sadašnja nezavisna saborska zastupnica Jadranka Kosor i bivši potpredsjednik SDP-ove Vlade, a sada čelnik Narodne stranke Reformisti Radimir Čačić potpisali su u utorak sporazum o izbornoj suradnji po kojem će Kosor biti prva na listi u 5. izbornoj jedinici kao nezavisna, a kandidira je Čačićeva stranka u sklopu koalicije Uspješna Hrvatska.

“Ovim potpisom ne dobivam novog šefa, već ulazim u suradnju koja je nastavak nekih naših dobrih odnosa iz prošlosti”, rekla je Kosor na konferenciji za novinare podsjećajući kako je i na prošlim izborima bila u toj izbornoj jedinici, a također je, podsjeća, i počasna građanka Vukovara.

Obzirom da Reformisti na izbore idu u koaliciji sa strankom bivšeg hrvatskog predsjednika Ive Josipovića Naprijed Hrvatska, Kosor je pojasnila da Čačić koordinira pet izbornih jedinica, među kojima i V., a samo s njim je dogovarala angažman za izbore.

“S Ivom Josipovićem nisam nikada razgovarala o takvom dogovoru, kao ni sa Slavkom Linićem, koji ide u 8. izbornoj jedinici kao prvi na listi koju predlaže Josipović”, pojasnila je Kosor dodajući kako joj se Linić, koji je s njom bio u sukobu, ionako još davno javno ispričao brošem.

Prije šest mjeseci, naime, Kosor je nagađanja kako bi s Josipovićem mogla na izbore komentirala porukom “On i ja smo vam k’o vatra i voda, pa ta priča zato slabo, slabo hoda”.

“Svatko igra za sebe, a nakon izbora raspolaže s mandatom koji osvoji. Ako ja osvojim mandat s njime raspolažem kao nezavisna zastupnica”, poručila je Kosor.

Ostaje, kaže, desni centar, dok je Radimir Čačić s kojim dugo surađuje, politički centar. “Dok sam vodila Vladu, on je bio žestoki kritičar ali i jedini koji je imao hrabrosti pohvaliti javno i ono što sam dobro radila kao, primjerice, program oporavka”, naglasila je Kosor.

Kao bivša premijerka zajedno s bivšim potpredsjednikom Vlade zajedno će, kaže, raditi na važnim pitanjima kao što su deficit, javni dug, neprovedene reforme i dr.

“Jadranka Kosor je, obzirom da je politika mjerljiva disciplina, jedna od rijetkih s neupitnim rezultatima, a u nepotpunom premijerskom mandatu donijela je teške i važne odluke. Stala je iza programa tvrdih reformi i bolnih rezova”, kazao je Čačić.

Kao jednu od povijesno važnih Kosoričinih odluka nazvao je onu o arbitraži koja je, ističe, omogućila ulazak Hrvatske u EU.

“Ona svojim izborom u Hrvatski sabor ostaje nezavisna zastupnica i mi nemamo, ni pod ni nad stolom, za nju nikakvih zahtjeva”, rekao je Čačić.

Kosor je pak poručila kako je u životu ostvarila svoje najviše ciljeve te dodala kako bi još htjela ostati raditi u politici. (narod.hr/hic)

vezana objava :Premijer Milanović hvali bivšu premijerku Jadranku Kosor

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre