HIC https://made-in-croatia.com.hr/hr/proizvodi/drzavna-i-druga-obiljezja-drzavna-obiljezja-213
vijkesti-crna kronika


zlatnici i srebrnjaci


22.ožujka 2021.
TEŠKA PROMETNA NEZGODA
Na autoputu kod Okučana poginulo četvero stranih državljana,više ih je ozlijeđeno

prometna nezgoda na autoputu kod OkučanaČetiri osobe smrtno su stradale u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila noćas u 3.12 minuta  na sjevernom kolničkom traku autoceste A3 nedaleko od Okučana.

Prema podacima koje je objavila Policijska uprava brodsko-posavska na mjestu nesreće je utvrđeno da je došlo do prevrtanja teretnog vozila nacionalnih registracijskih oznaka Republike Srbije. U kamionu su bili migranti, neslužbeno se doznaje. 

U bolnicama u Slavonskom Brodu, Novoj Gradiški i Pakracu zbrinuto je ukupno 19 osoba ozlijeđenih u teškoj prometnoj nesreći. U novogradiškoj bolnici nalazi se ukupno 11 osoba.

"U ovome trenutku jedna je osoba životno ugrožena i nalazi se u šok sobi, a jedna je podvrgnuta operacijskom zahvatu. Ukupno je šet osoba zadobilo teške tjelesne ozljede", rekao je ravnatelj novogradiške Bolnice dr. Josip Kolodziej, dodajući kako je riječ uglavnom o osobama mlađe životne dobi među kojima ima i djece.

"U Opću bolnicu „Dr. Josip Benčević" rano jutros primljena su četiri strana državljana mlađe životne dobi s teškim ozljedama. U tijeku je liječenje i provode se svi potrebni postupci. Zasad su svi pacijenti stabilno", za SB Plus izjavio je ravnatelj slavonskobrodske Opće bolnice, prim. Josip Samardžić, dr.med.

Kako javlja reporter RTL-a Boris Mišević, nesretne migrante doslovno je prignječio teret koji se, prilikom prevrtanja kamiona, jednostavno prevrnuo na njih.

U izjavi za RTL, jedan od vatrogasaca rekao je da je to bila jedna od najstrašnijih intervencija na kojima je bio (RTL.hr) 

ruka, flash ATENA maslinovo ulje

Policija objavila detalje nesreće


Teretnim autom je upravljao 42-godišnjak iz Srbije, krećući se prema zapadu. Za teretni automobil je bila priključena poluprikolica u kojoj su se u tovarnom prostoru nalazila 24 migranta koja sa sobom nisu imali nikakve isprave, piše dnevnik.hr. 

Očevidom je utvrđeno da se vozač nije držao strane kretanja i kolničke trake, već je prešao na prostor na travi, udario u dva stupića, nakon čega se teretni automobil vratio na kolnik te se vozilo prevrnulo na desni bočnu stranu, na središnju metalnu odbojnu ogradu autoceste.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, policijski službenici će protiv vozača podnijeti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Vozač se trenutno nalazi u bolnici, a policija će s njim naknadno razgovarati te nastaviti s istraživanjem zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj.

Podsjetimo, zapovjednik JVP-a Novska Zlatko Pješ za DNEVNIK.hr kazao je kako su u kamionu bile 23 osobe u dobi od trideset godina a među njima i dvoje djece u dobi od desetak godina.
"Nakon što je kamion izletio, dio ljudi ispao je iz vozila, a dio je ostao prignječen ispod teških rola papira koji se koristi za izradu tetrapaka.

hic.hr
foto:rtl