HIC MIC-banner-koronavirus
zlatnici i srebrnjaci


03.rujna 2020.
UBIO SVOJU TRUDNU DJEVOJKU
Splitska policija pronašla odbjeglog zatvorenika

Branimir Čaleta
Odbjegli zatvorenik Branimir Čaleta, optužen za ubojstvo svoje trudne djevojke iz Ukrajine, uhićen je
u srijedu oko 20,30 sati na području Poljuda u Splitu , objavila je splitska policija.

Čaleta je u srijedu oko podneva pobjegao pravosudnim policajcima prilikom ulaska u kombi, a nakon što je prethodno cijelo jutro proveo na sudu gdje mu se sudi za ubojstvo djevojke.Policija je za njim tragala više od osam sati, na terenu su bile brojne snage i psi tragači. Policija je blokirala ulaze i izlaze iz grada gdje se pregledavalo svako vozilo.


"Policajci su ga spriječili u daljnjem bijegu i uhićen je uz uporabu sredstava prisile (tjelesna snaga i sredstva za vezivanje). Muškarac je doveden u službene prostorije. Koristimo priliku zahvaliti svim građanima koji su danas tijekom dana zvali policiju i pružali informacije koje smo provjeravali na terenu", priopćeno je iz PU Splitsko-dalmatinske.

Glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Antonela Lolić izjavila je kako odgovornost za bijeg zatvorenika nije na policiji već na Upravi za zatvorski sustav, odnosno na pravosudnim policajcima koji su bili zaduženi za siguran i neometan transfer Branimira Čalete od zatvora do Županijskog suda.

Čaleti se sudilo za teško ubojstvo svoje tada djevojke iz Ukrajinke Ganne Kitaeve koja je u vrijeme ubojstva bila u osmom mjesecu trudnoće. Prema DORH-u, Čaletin je motiv bila ljubomora nakon što mu je rekla da dijete koje nosi nije njegovo pa ju je tukao tupim predmetom sve dok nije preminula. Sve se dogodilo 15. rujna 2013. u hostelu u Dnjepropetrovsku kada joj je Čaleta došao u posjet na inicijativu njezinih roditelja. Oni su, naime, kćerki, branili da se odseli u Split budući da joj tadašnji dečko nije mogao osigurati uredan život pa je stoga Čaleta otišao u Ukrajinu.

Otac djevojke u svojem je iskazu u srijedu kazao kako ju je Čaleta prvo ubio, a zatim je s njezinog tijela uzeo zlatni nakit te kreditne kartice iz novčanika. Čaleta se na sudu pokajao i izrazio žaljenje, ali baš ništa nije ukazivalo da će po izlasku iz sudnice pokušati pobjeći.hrt/hic.hr
foto: ilustracija

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre